Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Bu savaşı kendi şartlarımızla bitireceğiz

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Berlin'de düzenlenen "2024 Ukrayna İyileştirme Konferansı"nda yaptığı konuşmada, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı kendi şartlarıyla bitireceklerini belirtti. Zelenskiy, savaşın sonucunun net olması gerektiğini vurgulayarak, Rusya'nın yol açtığı zararı telafi etmesi gerektiğini söyledi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
11 Haziran 2024 19:45
GÜNCELLEME
11 Haziran 2024 21:03
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy: Bu savaşı kendi şartlarımızla bitireceğiz
AK
Afife Kaya Editör

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı kendi şartlarıyla sonlandırmaya kararlı olduklarını belirtti. Almanya’nın başkenti Berlin’de düzenlenen “2024 Ukrayna İyileştirme Konferansı”nın açılışına katılan Zelenskiy, Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile birlikte Federal Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Zelenskiy, Almanya’nın Ukrayna’ya sağladığı ve sağlayacağı yardımlar için teşekkür ederken, Avrupa'nın savaşsız bir kıta olması gerektiğini vurguladı. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın çocuklara miras bırakılmayacağını ifade eden Zelenskiy, "Bu savaşı kendi şartlarımızla bitireceğiz. Dünyadaki her insanın anlayabileceği şartlarda." dedi.

Zelenskiy, savaşın sonuçlarının net olması gerektiğini ve Rusya'nın neden olduğu zararı telafi etmesi gerektiğini dile getirdi. Ayrıca, Rusya'nın Avrupa'da ilerlemesine izin verilmemesi gerektiğini ve Putin'in bu savaşı şahsen kaybetmesinin tüm taraflar için daha iyi olacağını söyledi.

Ukrayna’nın bölünmesine asla izin vermeyeceklerini vurgulayan Zelenskiy, bölünmüş bir Avrupa'nın barış getirmediğini ve bunun Almanya için de geçerli olduğunu belirtti.


Ukrayna Devlet Başkanı, Rusya'nın Ukrayna’yı bölme ve ülkede bir duvar oluşturma girişimlerine karşı mücadelelerini anlayabileceklerini ifade etti. Ayrıca, Rusya'nın hedeflerinin değiştirilmesi gerektiğini ve bunun mümkün olduğunu söyledi.

Zelenskiy, Ukrayna Barış Zirvesi'nin gerçekleştiriliyor olmasının bir başarı olduğunu belirtti ve bu sürecin barışa doğru önemli bir adım olduğunu vurguladı.

Zelenskiy’nin konuşması sırasında Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ve Başbakan Scholz da mecliste yer aldı.

BSW ve AfD Partilerinden Protesto

BSW Partisi milletvekilleri, Zelenskiy'nin konuşması öncesinde genel kurulda yer almadılar. AfD Partisi sıralarında ise sadece 4 milletvekili bulundu.

AfD Eş Başkanları Alice Weidel ve Tino Chrupalla, yaptıkları ortak açıklamada, Zelenskiy'nin görev süresinin 21 Mayıs’ta sona erdiğini ve Ukrayna’nın artık “barış başkanına” ihtiyaç duyduğunu belirterek, "Kamuflajlı bir konuşmacıyı dinlemeyi reddediyoruz." dediler.

BSW'nin açıklamasında ise Zelenskiy’nin son derece tehlikeli şekilde gerilimi tırmandırmaya katkıda bulunduğu aktarıldı.

Zelenskiy’nin ziyareti sebebiyle Federal Meclis çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Polis botları Federal Meclis’in yakınından akan Spree Nehri’nde devriye gezerken, genel kurul salonu polis köpekleriyle de arandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa