Marc Guiu kimdir?

Barcelona Atlètic'te forvet olarak oynayan İspanyol profesyonel futbolcu Marc Guiu kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
12 Haziran 2024 14:28
GÜNCELLEME
12 Haziran 2024 14:32
Marc Guiu kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Marc Guiu Paz, 4 Ocak 2006 doğumlu İspanyol bir profesyonel futbolcudur ve Barcelona Atlètic takımında forvet olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri Granollers, Barcelona, Katalonya doğumlu olan Guiu, kariyerine La Liga ekibi Barcelona'nın bir taraftar kulübü olan Penya Barcelonista Sant Celoni'de başladı. 2013-14 sezonunda Barcelona'ya katıldı ve La Masia akademisinden geçerek, Haziran 2023'te ilk kez A takım kadrosuna çağrıldı ve sezon öncesi Celta de Vigo ve Japon rakip Vissel Kobe ile oynanan hazırlık maçlarına dahil oldu. Guiu, Barcelona için ilk resmi olmayan maçına yarım zamanlı oyuncu değişikliği olarak Robert Lewandowski'nin yerine girerek çıktı.

11 Ekim 2023'te Guiu, Granada'ya karşı oynanan bir La Liga maçı için tekrar A takım kadrosuna çağrıldı, ancak sonunda maçta yer almadı. Aynı ay, İngiliz gazetesi The Guardian tarafından 2006 doğumlu en iyi oyuncular arasında gösterildi. 22 Ekim'de Guiu, 79. dakikada oyuna sonradan giren ve ikinci temasında 23 saniyede gol atarak 1-0'lık Athletic Bilbao galibiyetindeki galibiyet golünü attı. 17 yaşında ve 291 gününde Barcelona için La Liga'da gol atan en genç ve en hızlı debutan oldu.

Guiu, üç gün sonra Şampiyonlar Ligi'nde Shakhtar Donetsk'e karşı oynanan 2-1'lik galibiyette ilk maçına çıktı. İkinci golünü ise 13 Aralık'ta Royal Antwerp'e karşı oynanan 3-2'lik maçta attı.

Milli Kariyer Guiu, genç yaş kategorilerinde İspanya'yı temsil etmiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa