Selma Ateş'ten Bursa Valiliği'nin açıklamasına tepki

Öldürülen Ülkü Ocakları Eski Başkanı Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş’in ablası takip edildiğine ilişkin şüphelerini sosyal medyadan paylaştı. Bursa Valiliği ise bahse konu kişilerin belediye işçisi olduğunu belirterek Ateş’i yalanladı. Ayşe Ateş, “Bir şey yapmak için kardeşim Sinan gibi benim de sokak ortasında öldürülmemi mi bekliyorlar?” sözleriyle tepki gösterdi.

EK
Ersin Küçükbarak Editör
YAYINLAMA
13 Haziran 2024 16:36
GÜNCELLEME
13 Haziran 2024 17:26
Selma Ateş'ten Bursa Valiliği'nin açıklamasına tepki
EK
Ersin Küçükbarak Editör

Sinan Ateş’in ablası Selma Ateş, sosyal medyadan bazı kişilerce takip edilmiş olabileceğine ilişkin şüphelerini dile getirdi.

Bu kişilerin kimliklerinin belirlenmesi talebiyle şikayetçi olduğunu belirten Ateş, emniyet birimlerinin konuyla hassasiyetle yaklaştıklarını ifade etti.

Ancak Bursa Valiliği, Ateş’in takip edildiği iddialarını yalanladı.

Şikayet üzerine yapılan çalışma sonucu belediyeye ait sosyal tesiste bulunan 4 kişinin kimliklerinin tespit edilerek ifadelerine başvurulduğu belirtilen açıklamada, bunlardan üçünün belediye çalışanı, birisinin de müzede rehber olduğu ve yemek yeme amacıyla orada bulundukları bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, bu kişilerin Ülkü Ocakları ile bağlantısı olmadığı ve Selma Ateş Kazancı’yı takip etmedikleri aktarıldı.

Ateş, valiliğin bu açıklamasının ardından Karar Gazetesi’ne açıklama yapan Ateş şunları sordu:


Bu kişilerin korunduğunu yönündeki düşüncesini paylaşan Ateş, “Bir şey yapmaları için benim de Sinan Ateş gibi sokak ortasında öldürülmem mi gerekiyor” sözleriyle tepki gösterdi.

Selma Ateş, bu açıklama sonrası daha da hedef haline gelebileceğini belirterek koruma kararının da muhtemelen verilmeyeceğini ifade etti.

“Birinin ülkü ocaklarına mensup olduğunu bizler görünüşünden, hatta yürüyüşünden bile anlarız.” diyen Ateş, kendisini takip eden kişilerin ülkü ocakları mensubu olduğu beyanlarının, Bursa Ülkü Ocakları Eski Başkanı Cahit Özdemir’den kaynaklandığını söyledi.

Ateş, uzun bir süre Bursa’da kalacağını, bu olayın ardından bu tarz takip ve tehditlerin devam edeceği düşüncesinde olduğunu kaydetti.

 “Sinan Ateş’e yapılanın aynısı Selma Ateş’e de yapılana kadar sessiz kalacaklar” ifadelerini kullanan Ateş, şöyle dedi:

"Katili CHP'de mi arayacağız?"

Ateş, takip edilmelerinin çocukları için de bir travma olduğunu vurguladı.

Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesine ilişkin değerlendirmelerini de paylaşan Ateş şunları söyledi:

Selma Ateş, kardeşi Sinan Ateş’in öldürülmesi olayıyla ilgili tutuklanan 22 kişiden 17’sinin MHP veya Ülkü Ocakları’yla bağlantılı olduğuna dikkati çekerek MHP’li yetkililerin tutumlarını şöyle eleştirdi:


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa