Oğluna 'cinsel istismar' iddiasında yeni gelişme

Doktor Ender Saraç'ın, 13 yaşındaki oğluna 'cinsel istismar' uyguladığı iddiasıyla yargılandığı davada mütalaa açıkladı. Savcılık, Saraç'ın 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan her türlü şüpheden uzak delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatine karar verilmesini talep etti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
13 Haziran 2024 18:03
GÜNCELLEME
13 Haziran 2024 18:31
Oğluna 'cinsel istismar' iddiasında yeni gelişme
AK
Afife Kaya Editör

Doktor Ender Saraç'ın, 13 yaşındaki oğluna 'cinsel istismar' uyguladığı iddiasıyla yargılandığı davada önemli bir gelişme yaşandı. İstanbul 34. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada Cumhuriyet Savcısı, Saraç'ın beraatini talep etti.

Mütalaa Açıklandı

Savcılık mütalaasında, sanık Ender Saraç'ın 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan her türlü şüpheden uzak delil elde edilemediği gerekçesiyle beraatine karar verilmesini talep etti. Duruşmada, tutuksuz sanık Ender Saraç ve taraf avukatları hazır bulundu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı da duruşmaya katıldı.

Olayın Gelişimi

Savcı, mağdur M.S.'nin Çocuk İzlenim Merkezi ve Adli Görüşme Odası'nda psikolog huzurunda verdiği beyanlara dayanarak, M.S.'nin babası Ender Saraç'a ders vermek için ilk beyanını bu şekilde verdiğini belirttiğini aktardı. M.S., babası tarafından zorla duşa sokulmadığını, önceki iddialarını uydurduğunu ve babasına kızdığı için bu iddialarda bulunduğunu söyledi. M.S., olayın polise ve adliyeye yansıyacağını ve bu kadar büyüyeceğini düşünmediğini ifade etti.

Annesi Gerçekleri Anlattı

Mütalaada, Benan Saraç'ın, oğlunun ilk beyanından sonra kendisiyle konuştuğunu, ağlayarak gerçeği anlattığını, böyle bir olayın yaşanmadığını ve şikayetçi olmadığını belirttiği kaydedildi. Sanık Ender Saraç ise suçlamaları istikrarlı şekilde reddetti.

Savunma İçin Süre Verildi

Duruşmada, sanık tarafı mütalaaya karşı savunma yapabilmek için mahkemeden süre talep etti. Mahkeme, sanık Saraç ve avukatına savunma hazırlayabilmeleri için süre verilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İddianameden Detaylar

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, mağdur M.S.'nin okul idaresinin tutanakları polise bildirmesiyle soruşturmanın başladığı aktarıldı. İddianamede, M.S.'nin şeref ve namusunu ilgilendiren bir konuda şüpheli Mehmet Ender Saraç'a iftira atmasını gerektirecek ciddi bir neden bulunmadığı, aralarında husumet olmadığı ve mağdurun ifadelerinin samimi olduğu belirtildi. Bu gerekçelerle, şüpheli Mehmet Ender Saraç'ın 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan 12 yıldan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Davada bir sonraki duruşma için tarih belirlenmesi bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa