Bakan Tekin'den 'mezuniyet skandalı' yorumu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Kocaeli'nin Gebze ilçesinde Alaettin Kurt Anadolu Lisesi'nde kız öğrencilerin elbiseleri nedeniyle mezuniyet törenine alınmamasına ilişkin yaşanan tartışmalara "Basit bir olay" diyerek cevap verdi. Tekin, gerekli incelemelerin yapıldığını, ihmal varsa sorumluların cezalandırılacağını belirtti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
14 Haziran 2024 00:45
GÜNCELLEME
07 Eylül 2024 17:40
Bakan Tekin'den 'mezuniyet skandalı' yorumu
AK
Afife Kaya Editör

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Habertürk canlı yayınına katılarak, Gebze'de yaşanan olayla ilgili eleştirilere cevap verdi. Tekin, "Biz zaten gerekli incelemeleri yaptırıyoruz. İhmal varsa gereken kişiler cezalandırılır. İhmal yoksa bir sürü insan zan altında kalıyor." dedi.

"Bizi Eleştirin Tamam da Öğretmen Arkadaşlarımızın Ne Günahı Var"

Tekin, olayın detaylarına inerek, "Bizi eleştirin tamam da öğretmen arkadaşlarımızın ne günahı var. 180 iş günü boyunca bu insanlar fedakâr bir biçimde sizin, bizim veliler olarak evde ilgilenemediğimiz çocuklarla ilgileniyorlar. Basit bir olay yüzünden... Bütün öğretmen arkadaşlarımızın hukukunu korumak adına biraz daha hassas davranalım. Biz çözmediysek bizi eleştirsinler ama o arkadaşlarımızın emekleri heba olmasın." ifadelerini kullandı.

"Müdürümüz Gayet Mantıklı Başlangıç Yapmış"

Olayın detaylarını paylaşan Tekin, "Şimdi okul müdürümüz gayet mantıklı başlangıç yapmış. Velilere 'mezuniyet programı yapıyoruz, öğrencilerle beraber kimler katılacak?' diye sormuş, katılım listesi almış. Listede olmayan kişilere 'yer kalırsa sizi alırız' diye başlayan tartışma başka boyuta evriliyor. Ekranlara, sosyal medyaya düşen olumsuz görüntüler çıkıyor. Öğretmen arkadaşlarım adına üzüldüm. Zaten olay da kısa zamanda çözülmüştür." dedi.

"Öğretmenleri Zan Altında Bırakmayın"

Velilere seslenerek olumlu şeylerin paylaşılmasını isteyen Bakan Tekin, ilçe milli eğitim müdürünün olaya müdahale edip tüm çocukları törene almasına değindi. "Orada ilçe ve il müdürümüz anında müdahale etmiş, problem çözülmüş zaten. Okul müdürümüz başlangıçta kontrolü kaybediyor. Biz de zaten gerekli incelemeleri yaptırıyoruz. İhmal varsa gereken kişiler cezalandırılır. İhmal yoksa bir sürü insan zan altında kalıyor." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa