Bahtiyar Zaynutdinov kimdir?

Süper Lig ekibi Beşiktaş'ta forma giymekte olan Kazak futbolcu Bahtiyar Zaynutdinov kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
14 Haziran 2024 16:38
GÜNCELLEME
14 Haziran 2024 16:55
Bahtiyar Zaynutdinov kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Bahtiyar Batırcanulı Zaynutdinov, 2 Nisan 1998 doğumlu çok yönlü oyun yetenekleri ile tanınan Kazak millî futbolcudur. Süper Lig'in güçlü ekiplerinden Beşiktaş'ta forma giymekte olan Zaynutdinov, asıl mevkii on numara ve merkez orta saha olmasına rağmen, sağ kanat, sol kanat, sağ bek, sol bek ve stoper gibi farklı pozisyonlarda da başarıyla görev alabilmektedir.

Kulüp Kariyeri

Taraz: Taraz FK altyapısında futbola başlayan Zaynutdinov, 2015 yılında as takıma yükseldi. İlk resmi maçına 3 Mart 2017'de Şahter'e karşı çıkan oyuncu, 29 Nisan'da Atırau'ya karşı kariyerinin ilk golünü kaydetti. 2017 yılında Kazakistan'ın en iyi genç futbolcusu seçildi.

Astana: Kasım 2017'de Astana ile sözleşme imzalayan Zaynutdinov, 2017-18 sezonunda takımına Kazakistan Ligi şampiyonluğu kazandırdı. UEFA Avrupa Ligi'nde Rennes'e karşı attığı gol ve Jablonec'e karşı yaptığı asistlerle Avrupa'da da adını duyurdu.

Rostov: Ocak 2019'da Rostov'a transfer olan Zaynutdinov, burada geçirdiği sakatlık nedeniyle sezonun ilk on maçında forma giyemedi. Dinamo Moskova'ya karşı attığı gol ve Soçi maçında yaptığı asist ile dikkat çekti. Spartak Moskova'ya karşı oynanan maçta iki gol atarak maçın adamı seçildi.

CSKA Moskova: Ağustos 2020'de CSKA Moskova'ya transfer olan Zaynutdinov, kulüple beş yıllık sözleşme imzaladı. UEFA Avrupa Ligi'nde Wolfsberger'e karşı ilk maçına çıkan oyuncu, Avrupa Ligi gruplarında tüm maçlarda 90 dakika süre aldı.

Beşiktaş: Türkiye Futbol Federasyonu'nun yeni düzenlemesiyle Beşiktaş'a transfer olan Zaynutdinov, burada 22 numaralı formayı giymektedir. İstanbulspor karşısında oynadığı maçta takımına galibiyeti getiren golü atarak dikkatleri üzerine çekti.

Millî Takım Kariyeri

Bahtiyar Zaynutdinov, Kazakistan millî takımının önemli oyuncularından biridir. UEFA Uluslar Ligi ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde attığı gollerle takımını sırtlamıştır. İskoçya ve San Marino'ya karşı attığı kafa golleri ile millî takımda da ne kadar etkili bir oyuncu olduğunu göstermiştir.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa