Alexandru Cicâldău kimdir?

Galatasaray'dan ve Romanya milli takımından kiralık olarak Süper Lig kulübü Konyaspor'da oynayan Rumen profesyonel futbolcu Alexandru Cicâldău kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
18 Haziran 2024 14:19
GÜNCELLEME
18 Haziran 2024 14:26
Alexandru Cicâldău kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Alexandru Cicâldău, 8 Temmuz 1997 doğumlu Süper Lig kulübü Konyaspor'da kiralık olarak forma giyen Rumen profesyonel futbolcu aynı zamanda Romanya milli takımında orta saha oyuncusu olarak görev yapmaktadır.

Kulüp Kariyeri

Erken Kariyer ve Viitorul Constanța: Cicâldău, Constanța İli'ne bağlı Medgidia yakınlarındaki Satu Nou köyünde büyüdü ve futbolu sekiz yaşında denemeye başladı. Marcon Star Medgidia'da başladıktan sonra Viitorul Constanța'nın genç takımı olan Gheorghe Hagi Akademisi'ne katıldı.

Cicâldău, Viitorul için ilk kez 31 Mart 2016'da, 18 yaşında, Liga I'deki ASA Târgu Mureș ile deplasmanda 1-1 berabere kaldıkları maçta sahaya çıktı. 2017-18 sezonunda takımın düzenli bir oyuncusu haline geldi ve tüm müsabakalarda 38 maça çıktı.

Universitatea Craiova: 6 Temmuz 2018'de, Cicâldău Universitatea Craiova ile dört yıllık bir sözleşme imzaladı. Burada, CFR Cluj'a karşı 1-0 kaybettikleri Supercupa României maçında ilk kez sahaya çıktı ve ilk golünü 26 Ekim'de Astra Giurgiu'ye karşı attı. Avrupa maçlarında da gol atan Cicâldău, 2021'de Galatasaray'a transfer olmadan önce Craiova'da başarılı bir dönem geçirdi.

Galatasaray ve Konyaspor'daki Kariyeri: 24 Temmuz 2021'de Galatasaray'a transfer olan Cicâldău, burada Süper Lig ve Avrupa müsabakalarında görev aldı. 2022'de Ittihad Kalba'ya kiralanan Cicâldău, 2023'te Konyaspor'a kiralık olarak gönderildi.

Uluslararası Kariyer

Cicâldău, Romanya milli takımında da başarılı bir kariyer sürdürdü. 2018'de İsrail'i 2-1 yendikleri maçta milli takımına ilk kez çağrıldı ve 2022 FIFA Dünya Kupası elemelerinde de görev aldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa