Domagoj Antolić kimdir?

Suudi Profesyonel Ligi takımı Damac'ta oynayan Hırvat profesyonel futbolcu Domagoj Antolić kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
18 Haziran 2024 14:53
GÜNCELLEME
18 Haziran 2024 15:04
Domagoj Antolić kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

30 Haziran 1990 doğumlu Hırvat futbolcu Domagoj Antolić, Suudi Profesyonel Lig kulübü Damac için orta saha oyuncusu olarak forma giymektedir.

Kulüp Kariyeri Antolić, 2008 ilkbaharında GNK Dinamo Zagreb'in A takımına yükseldi. İlk maçına 8 Mart 2008'de, son dakika oyuncusu olarak girdiği ezeli derbide çıktı. Antolić, o sezon toplamda 5 maça çıktı, hepsi de yedek olarak.

Bir sonraki sezon, Dinamo'nun 2. Lig'de mücadele eden takımı NK Lokomotiva'ya sezonluk bir kiralık süreci geçirdi. Lokomotiva'da başarılı bir dönem geçiren Antolić, sezon boyunca düzenli olarak forma giydi ve takımının bir üst lige çıkmasına katkı sağladı, 6 gol kaydetti.

Antolić, bir sonraki sezon Lokomotiva'ya altı aylık bir kiralık süreci geçirerek 11 maça çıktı. Ardından Ocak 2010'da Dinamo'ya geri döndü. Dinamo'da, 09/10 sezonunun sonuna kadar 10 maçta forma giydi ve takımının şampiyon olmasına yardımcı oldu.

2010 yazında Lokomotiva tarafından bonservisi alınan Antolić, iyi ilişkiler sayesinde serbest bir transferle Lokomotiva'ya transfer oldu. Ancak, Antolić erken bir sakatlık geçirdi ve bu sezon sadece altı maçta forma giydi. Bir sonraki sezon ise kariyerinin en iyi sezonlarından birini geçirdi, 25 maçta forma giyerek dört gol attı. 12/13 sezonu ise daha da iyi geçti. Antolić, merkez orta sahada 29 maçta forma giydi, yedi gol attı ve beş asist yaparak sezon sonuna doğru takımının kaptanlığını üstlendi. Bu sezonun ardından Dinamo, onu tekrar kadroya dahil etmeye karar verdi, bu transfer de iki kulüp arasındaki iyi ilişkiler sayesinde kolaylaştı.

Milli Kariyer 12 Kasım 2014'te, Hırvatistan Milli Takımı için resmi olarak ilk maçına çıktı ve 90 dakika boyunca forma giyerek Arjantin ile yapılan bir dostluk maçında 21 numaralı formayı giydi. Toplamda 6 kez milli takımda forma giyen Antolić'ın golü bulunmamaktadır. Son milli maçı, Ocak 2017'de Çin'e karşı yapılan bir China Cup maçıydı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa