Yves Bissouma kimdir?

Premier League takımı Tottenham Hotspur'da oynayan profesyonel futbolcu Yves Bissouma kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
19 Haziran 2024 13:02
GÜNCELLEME
19 Haziran 2024 13:19
Yves Bissouma kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Yves Bissouma, 30 Ağustos 1996 doğumlu, Premier League kulübü Tottenham Hotspur'da defansif orta saha oyuncusu olarak oynayan ve Mali milli takımını temsil eden profesyonel bir futbolcudur. 

Kulüp Kariyeri

Erken Kariyer Fildişi Sahili'nin Issia kentinde doğan Bissouma, Abidjan'daki Majestic SC akademisinde eğitim aldı. Bu akademi, Bamako, Mali'deki Jean-Marc Guillou Akademisi ile ortaklık içindeydi. 13 yaşında Mali'deki akademiye seçildi ve burada gelecekteki Mali milli oyuncusu Adama Traoré ile birlikte beş yıl eğitim aldı. 18 yaşında AS Real Bamako'ya katıldı.

Lille Bissouma, Şubat 2016'da Afrika Uluslar Şampiyonası'nda Fransız scoutların dikkatini çekti. 7 Temmuz 2016'da, AS Real Bamako'dan Lille OSC'ye transfer olduktan dört ay sonra, üç yıllık ilk profesyonel sözleşmesini imzaladı.

Brighton & Hove Albion 17 Temmuz 2018'de Bissouma, İngiliz ekibi Brighton & Hove Albion'a beş yıllık bir sözleşme imzalayarak transfer oldu. 2018-19 Premier League sezonunun açılış gününde Watford'a karşı oynanan ve 2-0 kaybedilen maçta yedekten oyuna girerek Sussex kulübü için ilk maçına çıktı. 2019-20 sezonunun son gününde Burnley'e karşı uzak mesafeden attığı golle Premier League'deki ilk golünü kaydetti. 23 Ocak 2021'de FA Cup dördüncü turunda Blackpool'a karşı 30 yardadan attığı golle Brighton'ı 2-1 öne geçirdi.

Tottenham Hotspur 14 Haziran 2022'de Tottenham Hotspur, Bissouma için 30 milyon £ karşılığında anlaşmaya vardı. Üç gün sonra Tottenham, Bissouma'nın dört yıllık bir sözleşme imzaladığını doğruladı. 6 Ağustos'ta Southampton'a karşı oynanan ve 4-1 kazanılan Premier League maçında yedekten oyuna girerek Tottenham formasıyla ilk maçına çıktı.

Uluslararası Kariyer

Fildişi Sahili'nde doğan ve profesyonel bir futbol kariyeri için 13 yaşında Mali'ye taşınan Bissouma, Mali ile 2016 Afrika Uluslar Şampiyonası'na katıldı. Yarı finalde Fildişi Sahili'ne karşı 76. dakikada oyuna girip 89. dakikada maçın tek golünü attı. Finalde ise DR Kongo'ya kaybettiler.

Bissouma, Ocak 2022'de oynanacak 2021 Afrika Uluslar Kupası için Mali kadrosuna seçildi. 13 Ocak'ta oynanan ilk maçta Adama Traoré'nin yerine 59. dakikada oyuna girerek tartışmalı bir şekilde 1-0 kazandıkları Tunus maçında forma giydi. Bissouma, Mali'nin 16. turda Ekvator Ginesi'ne karşı penaltılarla elendiği dört maçın tamamında oynadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa