Kasper Schmeichel kimdir?

Belçika Pro League kulübü Anderlecht ve Danimarka milli takımında kaleci olarak oynayan Danimarkalı profesyonel futbolcu Kasper Schmeichel kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
19 Haziran 2024 13:23
GÜNCELLEME
19 Haziran 2024 13:35
Kasper Schmeichel kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Kasper Peter Schmeichel, 5 Kasım 1986 doğumlu Danimarkalı profesyonel bir futbolcudur ve Belçika Pro Ligi kulübü Anderlecht ile Danimarka milli takımında kaleci olarak oynamaktadır.

Gençlik Kariyeri

Schmeichel, futbol kariyerine 2000 yılında Portekiz'de, babası Sporting CP'nin bir parçası olduğu dönemde başladı. Estoril genç akademisinde bir sezon geçirdi ve burada şampiyonluk kazandı. 2001 yılında Danimarka'ya taşınarak Oure Efterskole'ye katıldı. Bu, temel eğitimini tamamlayan gençler için bir yatılı okuldur. Oure'dayken Brøndby IF ile deneme antrenmanlarına çıktı, ancak başarılı bir deneme sonrasında Manchester City'e transfer oldu.

Kulüp Kariyeri

Manchester City Schmeichel, uzun vadeli bir sözleşme kapsamında Manchester City'ye Eylül 2002'de katıldı. Ocak 2006'da League Two takımı Darlington'a kiralandı ve profesyonel ilk maçına 14 Ocak 2006'da Peterborough United'a karşı çıktı. Bu dönemde başarılı performanslar sergileyerek Grimsby Town karşısında ilk temiz sayısını aldı. Daha sonra Bury'ye kiralık olarak gönderildi ve burada da iyi performanslar gösterdi.

Schmeichel, İskoç Premier Lig takımlarından Falkirk'e Ocak 2007'den 2006-07 sezonunun sonuna kadar kiralık olarak transfer oldu. Rangers karşısında maçın adamı seçildi ve bu dönemi uzatılmasını istedi, ancak Manchester City'den gelen talep üzerine Falkirk'ten ayrılmak zorunda kaldı.

Manchester City'ye geri döndükten sonra, 2007-08 sezonunda West Ham United'a karşı ilk Premier League maçına çıktı ve Manchester United'a karşı oynadığı maçta kalesini gole kapattı. 2007'de yeni bir dört yıllık sözleşme imzaladı ve bir ay kiralık olarak Cardiff City'e transfer oldu.

Leeds United 2010 yılında Premier League ve Bundesliga kulüpleriyle anıldıktan sonra, 2010-11 sezonu için Leeds United'a iki yıllık bir sözleşme imzaladı ve 1 Temmuz 2010'da kulübe katıldı. Leeds United'da ilk maçına Derby County karşısında çıktı ve başarılı performanslar gösterdi.

Leicester City 27 Haziran 2011'de, Manchester City'den ayrıldı ve Leicester City'ye transfer oldu. Burada gösterdiği başarılı performanslarla Premier League şampiyonluğu da dahil olmak üzere birçok başarı elde etti.

Nice ve Anderlecht Schmeichel, 2022 yazında Ligue 1 kulübü Nice'e transfer oldu. Ancak 2023 yazında kulübüyle olan sözleşmesi karşılıklı olarak sona erdirildi ve 5 Eylül 2023'te Belçika Pro Ligi kulübü Anderlecht ile bir yıllık sözleşme imzaladı.

Uluslararası Kariyer

Danimarka Milli Takımı'nda da oynayan Schmeichel, başarılı performanslarıyla dikkat çekti. 2018 FIFA Dünya Kupası'nda ve sonrasında oynadığı maçlarla uluslararası alanda tanındı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa