Rakiplerimizi tanıyoruz: MFK Ružomberok

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Trabzonspor'un rakipleri arasında yer alan MFK Ružomberok nerenin takımı?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
19 Haziran 2024 16:15
GÜNCELLEME
19 Haziran 2024 17:15
Rakiplerimizi tanıyoruz: MFK Ružomberok
SM
Suat Mutlu Editör

MFK Ružomberok Slovakya'nın Ružomberok şehrinde yer alan ünlü bir profesyonel futbol kulübüdür. 1906 yılında kurulan bu kulüp, zengin bir tarihe sahip olup Slovak futboluna önemli katkılarda bulunmuştur.

Kulüp Tarihi

1906 yılında kurulan MFK Ružomberok, köklü bir mirasa sahiptir. Kulübün geleneksel renkleri olan beyaz, sarı ve kırmızı, şehrin bayrağını yansıtır. Ancak 2005 yılında kulübün sponsoru Mondi Business Paper SCP, turuncu, siyah ve beyaz gibi yeni renkler tanıtarak takıma taze bir kimlik kazandırdı.

Kulübün yükselişi 1993 yılında Slovak İkinci Lig'e terfi etmeleriyle başladı. Bu başarı 1997 yılında Corgoň Liga'ya terfi ile devam etti. İlerlemelerine rağmen, kulübün kupa dolabı 2006 yılına kadar boş kaldı. O yıl, 100. yıllarını kutlayarak hem Corgoň Liga şampiyonluğunu hem de Slovak Kupası'nı kazandılar. Takım, ligde 21 golle en çok gol atan oyunculardan biri olan Erik Jendrišek'in yanı sıra Jan Nezmar ve Marek Sapara gibi öne çıkan oyuncularla zafer kazandı. Bu başarılı takımı František Komňacký çalıştırdı ve kendisi Şubat 2007'de SKVO Rostov-on-Don'a geçti.

Başarılar

Yurtiçi Yarışmalar:

  • Slovak Süper Ligi (1993–günümüz)
    • Şampiyon (1): 2005–06
    • İkinci (1): 2021–22
  • Slovenský Pohár (Slovak Kupası)
    • Şampiyon (2): 2005–06, 2023–24

MFK Ružomberok kadrosunda şu oyuncular bulunmaktadır:

  • Kaleci:  Tomas Frühwald Dominik Tapaj,  Branislav Sokol,  Ivan Krajčírik
  • Defans: Viktor Úradník Lukáš Fabiš Alexander Mojžiš,  Mário Mrva,  Matúš Malý,  Matej Madleňák,  Alexander Selecký, Adam Morong,  Alex Holub,  Jakub Luka,  Giuliano Antonio Marek,  Šimon Gabriel,  Ján Maslo,  Juraj Kotula      
  • Orta saha:  Gabriel Halabrín,  Matej Kochan,  Tobias Bujňaček,  Samuel Lavrinčík,  David Jackuliak,  Michal Dopater,  Matúš Matej,  Oliver Luterán,  Marián Chobot,  Timotej Múdry,  Marek Zsigmund,  Martin Chrien,  Samuel Šefčík,  Adam Tučný,  Kevin Švehla,  Adrián Macejko,  Jakub Rakyta,  Kristóf Domonkos
  • Forvet:  Štefan Gerec,  Martin Boďa,  Tomáš Bobček,  Jan Hladík,  Marko Kelemen
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa