Erdoğan'ın yurt dışı ziyareti başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın diplomasi trafiği devam ediyor. Bugün Astana'ya gidecek olan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelecek. İki liderin görüşmesinde Türkiye-Rusya ilişkisi değerlendirilecek.
Onur Çetinkaya
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 09:10
Erdoğan'ın yurt dışı ziyareti başlıyor

İspanya ve İtalya'daki ziyaretlerini tamamlayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temmuz ayında yeniden yurt dışı ziyaretlerinde bulunacak.

Bugün Astana'ya gidiyor

3-4 Temmuz'da Şangay İşbirliği Örgütü zirvesine katılmak üzere bugün Astana'ya gidecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan daha sonra 9-11 Temmuz tarihleri arasında NATO Liderler Zirvesi için ABD'ye ziyarette bulunacak.

Putin ve Biden ile görüşme 

Astana'da temaslarda bulunacak olan Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelecek. 

Erdoğan'ın ardından NATO Liderler Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ve yine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir görüşme gerçekleştirecek.

"Biden samimiyet testinden geçmekte"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz hafta İtalya'da G7 zirvesinde Biden ele bir araya gelmişti. 

İç siyasetin ardından dış siyasete de değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile olan ilişkiyle ilgili konuştu.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin Gazze ile ilgili aldığı ateşkes kararının hayata geçirilebilecek mi sorusu devam ederken Erdoğan,  Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin bugüne kadar attığı adımlara dikkat ederseniz Amerika Birleşik Devletleri her zaman kesişim noktası olmuştu. Güvenlik Konseyi kararı bir adımdır, ancak yeterli değildir. Kağıt üstündeki bir çok kararın İsrail tarafından nasıl yok sayıldığını hepimiz biliyoruz. Sayın Biden da artık bir samimiyet testinden geçmektedir." ifadelerini kullandı.

Diğer yandan 20 Temmuz'da  Barış Harekatı'nın 50'nci yıl dönümü dolayısıyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne gidecek Erdoğan'a CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in de eşlik etmesi bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2143779/erdoganin-yurt-disi-ziyareti-basliyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.