Benjamin Pavard kimdir?

Serie A kulübü Inter Milan ve Fransa milli takımında oynayan Fransız profesyonel futbolcu Benjamin Pavard kimdir?

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
21 Haziran 2024 14:56
GÜNCELLEME
21 Haziran 2024 15:00
Benjamin Pavard kimdir?
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Benjamin Jacques Marcel Pavard, 28 Mart 1996'da Fransa'nın Maubeuge şehrinde doğdu. Futbol kariyerine US Jeumont gençlik takımında başlayan Pavard, yeteneğiyle dikkat çekerek Lille'nin altyapısına transfer oldu. Ligue 1'de Lille formasıyla ilk maçına çıkan Pavard, daha sonra VfB Stuttgart ve Bayern Münih gibi büyük kulüplerde de başarılı performanslar sergiledi.

Kulüp Kariyeri: Pavard'ın profesyonel kariyeri, Lille'den VfB Stuttgart'a geçişiyle hız kazandı. Stuttgart'ta geçirdiği başarılı sezonun ardından Bayern Münih'e transfer olan Pavard, burada Bundesliga, DFB-Pokal, Şampiyonlar Ligi, DFL-Supercup, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası gibi önemli başarılar elde etti. Özellikle Bayern Münih ile 2020'de tarihi bir altı kupa zaferi yaşayan Pavard, defans hattındaki liderliği ve golcü özellikleriyle dikkat çekti.

2023 yaz transfer döneminde Serie A ekibi Inter Milan'a transfer olan Pavard, burada da etkileyici performansını sürdürdü ve Serie A şampiyonluğu yaşadı.

Milli Takım Kariyeri ve Başarıları: Fransa Milli Takımı'nda da önemli bir kariyere sahip olan Pavard, 2018 FIFA Dünya Kupası ve 2020-21 UEFA Uluslar Ligi şampiyonlukları yaşadı. 2018 Dünya Kupası'nda Arjantin'e attığı şık gol, turnuvanın en iyi golü seçildi. Pavard, Fransa Milli Takımı'nda defansın önemli isimlerinden biri olarak başarıyla görev yapıyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa