Balkanlar'da geniş çaplı elektrik kesintisi

Bugün Balkanlar'da meydana gelen geniş çaplı elektrik kesintisi, Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan ve Arnavutluk'u etkiledi. Yüksek hava sıcaklıklarının artan elektrik talebi ve şebekedeki arızaların neden olduğu kesinti, bölgede trafik ışıklarının çalışmamasına, işletmelerin faaliyetlerini durdurmasına ve Saraybosna'da tramvay seferlerinin durmasına yol açtı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
22 Haziran 2024 00:34
GÜNCELLEME
22 Haziran 2024 23:49
Balkanlar'da geniş çaplı elektrik kesintisi
AK
Afife Kaya Editör

Bosna Hersek, Karadağ, Hırvatistan ve Arnavutluk'ta öğle saatlerinde başlayan elektrik kesintisi, bölgedeki birçok ülkede hayatı felç etti. Trafik lambaları çalışamaz hale geldiği için şehirlerde trafik yoğunluğu artarken, birçok işletme de faaliyetlerini durdurmak zorunda kaldı. Saraybosna'da tramvay seferleri de kesintiden etkilendi ve durduruldu.

Karadağ Enerji ve Madencilik Bakanı Sasa Mujovic, yaptığı açıklamada kesintinin nedeninin yüksek hava sıcaklıkları dolayısıyla artan elektrik talebi ve buna bağlı aşırı yüklenme olduğunu belirtti. Karadağ Elektrik Dağıtım Sistemi (CEDIS) tarafından yapılan açıklamada ise "Karadağ'ın neredeyse tamamının şebekedeki arızalar nedeniyle elektriksiz kaldığı" ifade edildi.

Bosna Hersek'te de benzer şekilde elektrik kesintisi yaşandı. Ülke genelinde trafik lambaları işlevini yitirirken, birçok işletme de kapılarını kapatmak zorunda kaldı. Başkent Saraybosna'da tramvay ve troleybüs seferleri durduruldu. Bosna Hersek yetkilileri, kesintinin kökeninin Karadağ'daki bir güç iletim hattı arızasından kaynaklandığını ve bu arızanın Bosna Hersek'e yayıldığını belirtti.

Her iki ülkede de elektrik dağıtım şirketleri, sorunun çözümü için çalışmalarını sürdürüyor ancak tam çözümün ne zaman sağlanacağı konusunda net bir bilgi verilmedi. Elektrik kesintisinin yol açtığı trafik sıkışıklıkları ve işletmelerdeki faaliyet duruşu, bölgedeki günlük yaşamı ciddi şekilde etkiledi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa