İsrail'den bir katliam daha: 25 can kaybı

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyinde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı çadırlara düzenlediği saldırıda 25 Filistinlinin öldüğünü ve 50 kişinin yaralandığını açıkladı. Saldırı, bölgede son dönemde gerçekleşen şiddet olayları arasında önemli bir yer tutuyor ve uluslararası toplumun tepkisini çekiyor.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
22 Haziran 2024 00:02
GÜNCELLEME
22 Haziran 2024 17:54
İsrail'den bir katliam daha: 25 can kaybı
AK
Afife Kaya Editör

İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nde yerinden edilmiş sivillerin sığındığı çadırlara düzenlediği son saldırıda en az 25 Filistinlinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Saldırıda 50 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Gazze Şeridi'nin güneyindeki el-Mevasi bölgesinde meydana gelen saldırıda, İsrail askerlerinin yerinden edilmiş Filistinlilerin barındığı çadırlara ateş açtığı belirtildi. Filistin Sağlık Bakanlığı, olayın ardından yapılan açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin çoğunun sivil olduğunu vurguladı.

Bu son saldırı, İsrail'in son haftalarda Gazze Şeridi'nde art arda gerçekleştirdiği şiddetli operasyonlar arasında yer alıyor. 18 Haziran tarihinde Nusayrat Mülteci Kampı'na düzenlenen saldırıda 217 kişi hayatını kaybetmişti.

Uluslararası toplumun ise bu şiddet olayları karşısında İsrail'e ateşkes çağrılarına rağmen saldırılarını sürdürdüğü belirtiliyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa