Nuno Mendes kimdir?

Ligue 1 kulübü Paris Saint-Germain ve Portekiz milli takımında oynayan Portekizli profesyonel futbolcu Nuno Mendes kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
22 Haziran 2024 12:04
GÜNCELLEME
22 Haziran 2024 12:14
Nuno Mendes kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Nuno Alexandre Tavares Mendes, 19 Haziran 2002 doğumlu Ligue 1 kulübü Paris Saint-Germain ve Portekiz milli takımında sol bek olarak oynayan Portekizli profesyonel futbolcudur.

Erken Kariyer

Sintra, Lizbon Bölgesi'nde Angolalı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Nuno Mendes, 9 yaşında futbola başladı. Çocukluk idolü Cristiano Ronaldo'nun yanı sıra Lionel Messi, David Alaba ve Marcelo gibi isimlerdi. İlk olarak Despertar kulübünde dikkat çekti ve 10 yaşında Sporting CP'nin altyapısına katıldı. Başlangıçta hücuma yönelik orta saha oyuncusu olarak oynayan Mendes, daha sonra sol bek pozisyonuna geçirildi.

Sporting CP Kariyeri: COVID-19 pandemisi nedeniyle gençlik futbol sezonunun erken sona ermesinin ardından, Rúben Amorim tarafından A takıma çağrıldı. 12 Haziran 2020'de Primeira Liga'da Paços de Ferreira'ya karşı profesyonel debutunu yaptı. Marcos Acuña'nın Sevilla'ya transferi sonrası ilk tercih oldu ve 2020 yılında kulüp tarihinin en genç ilk 11 oyuncusu olarak sahaya çıktı.

Mendes, 2020 yılında Primeira Liga'da şampiyonluk yaşayan ve yılın takımına seçilen Sporting CP'nin önemli bir parçasıydı. 2021 yılında Braga'ya karşı oynanan Süpertaça Cândido de Oliveira maçında Jovane Cabral'a asist yaptı.

Paris Saint-Germain: 31 Ağustos 2021'de Paris Saint-Germain'e sezon sonuna kadar kiralık olarak katılan Mendes, Haziran 2022'de 38 milyon Euro karşılığında kalıcı olarak transfer oldu. PSG ile ilk Ligue 1 maçına 11 Eylül'de çıktı ve UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk maçını Club Brugge karşısında oynadı. Mendes, PSG'nin 10. ulusal şampiyonluğunda önemli rol oynadı ve yılın genç oyuncusu ödülüne aday gösterildi.

2022-2023 sezonunda Nantes'a karşı ilk golünü attı ve Juventus'a karşı Şampiyonlar Ligi'nde ilk golünü kaydetti. Mendes, PSG'nin 11. ulusal şampiyonluğunda da önemli bir katkı sağladı ve yılın genç oyuncusu ödülünü kazandı.

Uluslararası Kariyer

Mendes, 2020 yılında Portekiz U21 milli takımında ilk kez forma giydi. 2021 yılında A milli takımına çağrıldı ve Azerbaycan'a karşı ilk maçına çıktı. UEFA Euro 2020 ve 2022 Dünya Kupası kadrolarına seçildi. Dünya Kupası'nda Uruguay'a karşı oynanan maçta sakatlandı ve turnuvanın geri kalanında forma giyemedi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.