Milan Škriniar kimdir?

Ligue 1 kulübü Paris Saint-Germain'de oynayan ve Slovakya milli takımının kaptanlığını yapan Slovak profesyonel futbolcu Milan Škriniar kimdir?

CS
Canan Salman Editör
YAYINLAMA
22 Haziran 2024 15:51
GÜNCELLEME
22 Haziran 2024 15:57
Milan Škriniar kimdir?
CS
Canan Salman Editör

Milan Škriniar, 11 Şubat 1995 doğumlu Ligue 1 takımlarından Paris Saint-Germain forması giyen ve Slovakya milli takımının kaptanlığını yapan Slovak profesyonel futbolcudur.

Kulüp Kariyeri

MŠK Žilina Milan Škriniar, futbola Žiar nad Hronom altyapısında başladıktan sonra 12 yaşında Žilina'nın genç takımına katıldı. Slovak Süper Ligi'nde ilk maçına 27 Mart 2012'de 17 yaşında çıkan Škriniar, 23 Kasım 2012'de ViOn Zlaté Moravce'ye karşı ilk golünü attı. 2013 yılı Şubat ayında ViOn Zlaté Moravce'ye kiralık gönderildi ve burada daha fazla ilk 11 deneyimi kazandı.

Sampdoria 29 Ocak 2016'da Sampdoria, Milan Škriniar'ın transferini duyurdu ve oyuncu dört buçuk yıllık sözleşme imzaladı. Nisan ayı sonunda Lazio'ya karşı 2-1 kazandıkları maçta ilk kez forma giydi. Sonraki sezon, Marco Giampaolo'nun yönetimindeki takımda önemli bir rol oynayan Škriniar, Serie A'da en az 35 maçta forma giyen en genç savunma oyuncusu oldu.

Inter Milan 7 Temmuz 2017'de Inter Milan, Škriniar'ı transfer ederek beş yıllık sözleşme imzaladı. Transfer ücreti yaklaşık 20 milyon € olarak bildirildi ve Gianluca Caprari de transferde takasta kullanıldı. Škriniar, Inter'deki ilk resmi maçına 20 Ağustos'ta Fiorentina'ya karşı çıktı ve ilk Serie A golünü 16 Eylül'de Crotone'ye karşı attı. 2018-19 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ilk kez forma giydi ve Tottenham Hotspur'a karşı 2-1 galibiyet elde etti. 3 Kasım 2021'de Sheriff Tiraspol'a karşı ilk Şampiyonlar Ligi golünü attı.

2023 yılı Ocak ayında Paris Saint-Germain ile ön sözleşme imzalayan Škriniar, Inter ile PSG arasındaki transfer görüşmelerinin sonuçsuz kalmasının ardından kaptanlıktan alındı. Şubat ayında alt sırtında bir sakatlık yaşayan oyuncu, Nisan ayında ameliyat oldu ve Şampiyonlar Ligi çeyrek ve yarı finallerini kaçırdı. 2023 UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Manchester City'ye karşı yedek kulübesinde kaldı. 30 Haziran 2023'te Inter Milan, Škriniar'ın serbest oyuncu olarak kulüpten ayrıldığını duyurdu.

Paris Saint-Germain 6 Temmuz 2023'te Paris Saint-Germain, Milan Škriniar'ın kulübe katıldığını ve beş yıllık sözleşme imzaladığını resmen açıkladı. PSG formasıyla ilk maçına 12 Ağustos'ta Lorient'e karşı çıktı. 7 Kasım 2023'te AC Milan'a karşı Şampiyonlar Ligi grup aşamasında ilk golünü attı.

Uluslararası Kariyer

Milan Škriniar, 27 Mayıs 2016'da Gürcistan'a karşı oynanan hazırlık maçında Slovakya A Milli Takımı'nda ilk kez sahaya çıktı. Ján Ďurica'nın uluslararası futbolu bırakmasının ardından, Škriniar milli takımda Martin Škrtel ile birlikte savunmanın merkezinde görev almaya başladı. Marek Hamšík'in uluslararası futbolu bırakmasının ardından, Škriniar 2022 Haziran ayında milli takımın kaptanı olarak atandı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.