Kuzey Kore-Rusya anlaşması sonrası artan gerilim

ABD'ye ait nükleer savaş gemisi USS Theodore Roosevelt, Güney Kore'nin Busan şehrindeki deniz üssüne "Freedom Edge" adlı üçlü askeri tatbikata katılmak üzere vardı. Tatbikat, Kuzey Kore ile Rusya arasında imzalanan yeni güvenlik anlaşmasının ardından bölgede artan gerilimin gölgesinde gerçekleşiyor.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
22 Haziran 2024 20:24
GÜNCELLEME
22 Haziran 2024 22:19
Kuzey Kore-Rusya anlaşması sonrası artan gerilim
AK
Afife Kaya Editör

Güney Kore'nin Busan şehrinde bulunan deniz üssüne ABD'ye ait bir nükleer savaş gemisi olan USS Theodore Roosevelt, "Freedom Edge" adlı üçlü askeri tatbikat için vardı. Bu adım, Kuzey Kore ile Rusya arasında imzalanan yeni güvenlik anlaşmasının bölgedeki gerilimi artırdığı bir dönemde gerçekleşti.

ABD Donanması'na ait USS Theodore Roosevelt, Japonya'nın da katılımıyla planlanan "Freedom Edge" tatbikatına hazırlık olarak Cumartesi günü Güney Kore'ye ulaştı. Güney Kore haber ajansı Yonhap'ın bildirdiğine göre, nükleer savaş gemisi, güdümlü füze taşıyan USS Halsey (CVN 70) ve savaş gemisi USS Daniel Inouye (DDG 118) ile birlikte Busan'daki deniz üssüne erken saatlerde giriş yaptı.

Bu tatbikat, bölgedeki tansiyonun yükseldiği bir zamanda gerçekleşiyor. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Doğu Asya ziyareti sırasında Kuzey Kore ve Vietnam ile imzaladığı stratejik ortaklık anlaşmaları, Güney Kore ve ABD'nin dikkatini çekmiş ve tepkilerini çekmişti.


Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa