İsrail basınına göre, savaşın ilk 6 ayında 550 bin İsrailli ülkeyi terk etti

İsrail'in Gazze saldırılarının başladığı 7 Ekim tarihinden sonraki ilk 6 ay içinde 550 bin İsraillinin ülkeyi terk ettiği belirtildi.

AA
Kaynak AA
YAYINLAMA
24 Haziran 2024 08:50
GÜNCELLEME
24 Haziran 2024 05:44
İsrail basınına göre, savaşın ilk 6 ayında 550 bin İsrailli ülkeyi terk etti
AA
Kaynak AA

İbranice yayın yapan özel bir haber sitesinin Nüfus ve Göç İdaresinin verilerine dayandırdığı haberinde, yaklaşık 550 bin İsraillinin, savaşın ilk 6 ayında ülkeyi terk ettiği ve hala dönmediği belirtildi.

Haberde, savaş nedeniyle ülkeden geçici olarak kaçma ya da dönmede zorluk çekme durumunun kalıcı göçe dönüştüğü kaydedildi.

İsrail, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de saldırılarını sürdürürken, 8 Ekim'den bu yana da Lübnan sınırında Hizbullah'la çatışmaya devam ediyor.

DSÖ, ülke dışında tedavi olmaları gereken durumu kritik 6 çocuğu Gazze'nin güneyine nakletti

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Filistin toprakları dışındaki hastanelerde tedavi görmeleri için nakledilme hazırlığı amacıyla durumu kritik 6 çocuğu, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki El-Ehli Baptist Hastanesi’nden güneydeki Han Yunus şehrine nakletti. Çocuklardan Yasmin Labad’ın annesi, lösemi olan kızının ülke dışında tedavisi için bir aydan fazla süredir koordinasyon sağlanmasını beklediklerini söyledi.

Filistinli kadın, kızının bir Arap ülkesinde tedavisi için Gazze Şeridi’nin güneyindeki Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı üzerinden nakledilmesine hazırlık olarak DSÖ yetkililerinin kendilerini Gazze’nin kuzeyinden güneyine getirdiklerini ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa