Önder Karaveli kimdir?

Eski futbolcu ve teknik direktör olan Önder Karaveli kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
24 Haziran 2024 13:33
GÜNCELLEME
24 Haziran 2024 13:39
Önder Karaveli kimdir?
SM
Suat Mutlu

Önder Karaveli, 26 Mart 1974 doğumlu Türk eski futbolcu ve günümüzde Eskişehirspor'un teknik direktörü olarak görev yapan başarılı bir teknik adamdır.

Teknik Direktörlük Kariyeri

Beşiktaş Altyapısı ve İlk Yıllar: Önder Karaveli, Türk futbolunun önemli isimlerinden Serpil Hamdi Tüzün'ün eğitiminden geçerek 2000 yılından itibaren Beşiktaş ve diğer kulüplerin altyapı takımlarında görev almaya başladı. Karaveli, burada genç oyuncuların gelişimine büyük katkı sağladı.

Beşiktaş Teknik Direktörlüğü: Sergen Yalçın'ın 9 Aralık 2021'de istifasının ardından Önder Karaveli, Beşiktaş'ın geçici teknik direktörü olarak göreve getirildi. Kısa sürede takım üzerindeki etkisiyle dikkat çekti ve 13 Ocak 2022'de Ahmet Nur Çebi ile yapılan basın toplantısında Beşiktaş'ın resmi teknik direktörü olarak açıklandı. Ancak Mart 2022'de kulüp başkanı Ahmet Nur Çebi'nin açıklamasına göre Karaveli, takımın menfaatlerini düşünerek görevine devam etmeme kararı aldı. 25 Mart 2022'de Valérien Ismaël'in Beşiktaş teknik direktörlüğü görevine gelmesiyle, Karaveli altyapı koordinasyon antrenörü olarak görevlendirildi.

Adanaspor ve Eskişehirspor: 27 Eylül 2022'de Önder Karaveli, 1. Lig takımlarından Adanaspor'un yeni teknik direktörü oldu. Karaveli'nin Beşiktaş'tan ayrılması üzerine Futbol Gelişim Direktörlüğü görevine Halim Okta getirildi. Şu anda ise Karaveli, Eskişehirspor'un teknik direktörlüğünü yapmaktadır ve Bölgesel Amatör Lig'de takımını başarıya taşımak için çalışmaktadır.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa