Mislav Oršić kimdir?

Süper Lig kulübü Trabzonspor ve Hırvatistan milli takımında oynayan Hırvat profesyonel futbolcu Mislav Oršić kimdir?

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
24 Haziran 2024 17:19
GÜNCELLEME
24 Haziran 2024 17:22
Mislav Oršić kimdir?
CS
Canan Salman Muhabir

Mislav Oršić, Hırvat futbolunun bir yıldızı olarak bilinir. Doğum tarihi 29 Aralık 1992 olan Oršić, Süper Lig takımlarından Trabzonspor ve Hırvatistan milli takımı için sol kanat pozisyonunda oynamaktadır.

Kulüp Kariyeri Hırvatistan, İtalya ve Slovenya'daki Erken Kariyer Zagreb'in Srednjaci semtinden gelen Oršić, futbolu 5 yaşında NK Zagreb'de başladı. Ancak kısa bir süre sonra kulüp genç kategorilerini dağıttı. Sonraki durağı NK Trešnjevka oldu, burada babası kulübe onun antrenmanlara katılmasına izin vermesini sağladı. Daha sonra NK Kustošija'ya geçti ve 2008'de NK Inter Zaprešić'e transfer oldu.

Oršić, 2009'da Inter Zaprešić'in A takımında forma giymeye başladı. 2012-2013 sezonunda takımının en çok gol atan oyuncusu oldu. Ardından İtalya'nın Spezia Calcio takımına transfer oldu ve Serie B'de 9 maçta forma giydi. Daha sonra Rijeka'ya transfer oldu ve buradan Slovenya'nın Celje takımına kiralandı. 2014-2015 sezonunun bir bölümünde Jeonnam Dragons'a kiralandı.

Güney Kore ve Çin'deki Kariyeri Jeonnam'da başarılı bir dönem geçiren Oršić, Changchun Yatai'ye transfer oldu ve Çin Süper Ligi'nde oynadı. Daha sonra Ulsan Hyundai'ye transfer olan Oršić, burada da başarılı performanslar sergiledi ve Kore Kupası'nı kazandı.

Dinamo Zagreb 2018 yaz transfer döneminde Dinamo Zagreb'e transfer olan Oršić, burada büyük başarılar elde etti. UEFA Şampiyonlar Ligi ve Avrupa Ligi'nde önemli goller atan Oršić, kulübün Avrupa arenasında en çok gol atan oyuncusu oldu.

Southampton 2023 Ocak ayında Southampton'a transfer olan Oršić, burada da kısa süre forma giydi ve daha sonra Trabzonspor'a transfer oldu.

Trabzonspor 2023 Haziran ayında Trabzonspor'a transfer olan Oršić, sakatlık yaşayarak büyük bir kısmını kaçırdığı sezonunda takımına katkı sağlamaya çalışmaktadır.

Milli Kariyeri Hırvatistan milli takımında da forma giyen Oršić, 2022 FIFA Dünya Kupası'nda ülkesine bronz madalya kazandırdı ve turnuvada önemli bir rol oynadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa