Rusya'dan Ukrayna'ya füze saldırısı

Rusya'nın Ukrayna'nın Donetsk bölgesindeki Pokrovsk kentine "İskender-M" füzeleriyle düzenlediği saldırıda, 4 kişi hayatını kaybetti ve 40 kişi yaralandı. Saldırıda ayrıca en az 18 ev de hasar gördü. Ukrayna İçişleri Bakanlığı, Rus birliklerinin aynı noktayı yarım saat arayla iki kez hedef aldığını ve olay yerine gelen polis memurlarının da saldırıda yaralandığını bildirdi.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
25 Haziran 2024 00:41
GÜNCELLEME
05 Ağustos 2024 13:59
Rusya'dan Ukrayna'ya füze saldırısı
AK
Afife Kaya Editör

Ukrayna'nın Donetsk bölgesine bağlı Pokrovsk kentinde Rusya'nın "İskender-M" füzeleriyle düzenlediği saldırı sonucunda büyük bir trajedi yaşandı. Ukrayna İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, saldırılarda 4 kişi hayatını kaybetti ve 40 kişi yaralandı.

Saldırının detaylarına göre, Rus birlikleri aynı noktayı hemen ardından ikinci kez vurarak, 18 evde hasara yol açtı. Olay yerine gelen 3 polis memuru da ikinci saldırıda yaralandı. Acil servis ekiplerinin olay yerinde hızla müdahale ettiği belirtildi.

Rusya'nın saldırısının ardından Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy'nin danışmanı Mykhailo Podolyak, Rusya'nın öne sürdüğü şartların ciddi bir barış girişimi olmadığını vurgulayarak, Putin'in koşullarının uzlaşmayı sağlamak için yeterli olmadığını dile getirdi. Reuters haber ajansına konuşan Podolyak, Putin'in önerilerinin mevcut müzakerelerle uyumsuz olduğunu ifade etti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa