Avrupa Birliği'nden Rusya'yı kızdıracak hamle

Avrupa Birliği, Ukrayna ile üyelik müzakerelerini başlatarak Rusya'nın tepkisini çekti. Bugün Lüksemburg'da duyurulan müzakerelerde Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, video konferans ile yer alacak. AB yetkilileri, bu adımın Ukrayna ile ilişkilerde yeni bir dönemi başlattığını vurgularken, Ukrayna Başbakanı Shmygal müzakerelerin "ortak bir zafer" olduğunu belirtti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
25 Haziran 2024 19:37
GÜNCELLEME
25 Haziran 2024 19:29
Avrupa Birliği'nden Rusya'yı kızdıracak hamle
AK
Afife Kaya Editör

Avrupa Birliği (AB), bugün Ukrayna ile üyelik müzakerelerini resmen başlattı, bu adım Rusya'yı ciddi şekilde rahatsız edebilir. Müzakereler, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski'nin video konferans yöntemiyle katılacağı bir toplantıyla Lüksemburg'da duyuruldu.

AB yetkilileri, Kiev'in AB üyeliği için uzun bir sürecin ilk adımını attığını belirtirken, Ukrayna Başbakanı Denys Shmygal da görüşmelerin başlangıcında yaptığı açıklamada bu adımı "ortak bir zafer" olarak nitelendirdi.

Müzakerelerin başkanlığını ise Ukrayna heyetinde Avrupa Entegrasyonu'ndan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Olga Stefanishyna üstleniyor. Zelenski'nin video konferans yoluyla katılacağı toplantı, AB'nin Doğu Avrupa ülkeleriyle ilişkilerini güçlendirme stratejisinin bir parçası olarak görülüyor.

AB'nin bu hamlesi, Ukrayna'nın Avrupa ile entegrasyon sürecini hızlandırmayı ve bölgedeki istikrarı güçlendirmeyi amaçlıyor. Bundan sonra AB'nin Moldova ile de üyelik görüşmelerine başlaması bekleniyor.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa