UCM'den Rusya'ya karşı yeni hamle

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya'nın Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov'u Ukrayna savaşı sırasında sivillere yönelik saldırılarla suçlayarak tutuklama emri çıkardı.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
25 Haziran 2024 20:01
GÜNCELLEME
25 Haziran 2024 21:14
UCM'den Rusya'ya karşı yeni hamle
AK
Afife Kaya Editör

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM), Rusya'nın Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov hakkında sivillere karşı işlenen suçlardan dolayı tutuklama emri çıkardı. Mahkeme, Şoygu ve Gerasimov'un Ukrayna savaşı sırasında sivillere yönelik saldırıların emrini vermekle ya da kontrol altındaki güçleri yönetememekle suçlandığını belirtti.

UCM'den yapılan açıklamada, Şoygu ve Gerasimov'un Ekim 2022 ile Mart 2023 arasında sivillere yönelik saldırıların cezai sorumluluğundan kuvvetli şüphe duyulduğu ifade edildi. Rusya Güvenlik Konseyi tarafından yapılan son açıklamada ise UCM'nin kararının yasal olarak bağlayıcı olmadığı vurgulandı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelensky ise UCM'nin kararını destekleyerek, Rusya'nın adaletle yüzleşmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa