Fransa'da iç savaş mı çıkacak?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, önümüzdeki hafta yapılacak erken seçim öncesinde aşırı sağ ve sol partilerin seçim manifestolarının ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceği uyarısında bulundu. Macron, Ulusal Birlik ve Boyun Eğmeyen Fransa gibi partilerin toplumu din ve ırk ayrımcılığı üzerinden bölme riski taşıdığını belirterek, bu durumun ulusal birlik ve sosyal barışı tehdit ettiğini ifade etti.

AK
Afife Kaya Editör
YAYINLAMA
26 Haziran 2024 00:19
GÜNCELLEME
26 Haziran 2024 00:19
Fransa'da iç savaş mı çıkacak?
AK
Afife Kaya Editör

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, 30 Haziran'da yapılacak erken seçim öncesinde aşırı sağ ve sol partilerin seçim manifestolarının ülkeyi iç savaşa sürükleyebileceği uyarısında bulundu. Macron, euronews'e katıldığı "Generation Do It Yourself" isimli podcast programında rakip partilerin vaatlerini eleştirdi.

Macron, aşırı sağın ve solun sunduğu çözümlerin toplumu bölme potansiyeli taşıdığını vurgulayarak, Ulusal Birlik'in göç sorunlarına dair vaatlerinin toplumu din ve ırk ayrımcılığı üzerinden bölme riski yarattığını belirtti. "Aşırı sağın sunduğu 'çözümlerin' uygulanabilmesi mümkün değil, çünkü insanları dinleri ya da ırkları açısından kategorize ediyorlar. Bu da bölünmeye ve iç savaşa yol açıyor." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Macron aşırı sol partileri de eleştirerek, Boyun Eğmeyen Fransa'nın (LFI) toplumu dini ve topluluklar açısından kategorize etmesinin, ulusal toplumdan dışlanmayı meşrulaştırdığını ve bu durumun da iç savaş riskini artırdığını dile getirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa