5 kişinin öldüğü trafikte makas atma davasında şaşırtan savunma

İzmir'in Menderes ilçesinde meydana gelen ve 4'ü aynı aileden 5 kişinin hayatını kaybettiği, 20 kişinin yaralandığı kazaya neden olan 19 yaşındaki Yusuf İslam Koçak'ın yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Koçak, "Sosyal medyada beni trafik canavarı ilan ettiler. Ehliyetimi yeni aldım. Sola sinyal vererek acemice bir sollama yaptım. Makas atmadım. Çok üzgünüm. Keşke benim başıma bir şey gelseydi. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

DHA
Kaynak DHA
YAYINLAMA
26 Haziran 2024 10:56
GÜNCELLEME
26 Haziran 2024 11:41
5 kişinin öldüğü trafikte makas atma davasında şaşırtan savunma
DHA
Kaynak DHA

Kaza, 30 Haziran akşamı İzmir-Aydın karayolunda meydana geldi.

Yusuf İslam Koçak'ın kullandığı ticari araç, Özcan Özer'in yönettiği otomobile çarptı. Çarpışmanın etkisiyle kontrolünü kaybeden otomobil, karşı şeride geçerek bir minibüsle çarpıştı. Kazada Özcan Özer, Sibel Özer, Şengül Akbaş, Ali Alperen Özer ve minibüsteki yolcu Mustafa Kemal Karaca hayatını kaybetti. Kazada yaralanan 20 kişi tedavilerinin ardından taburcu edildi.

Kaza anı bir araç kamerasına yansıdı. Görüntülerde, ticari aracın hızla çarptığı ve otomobilin kontrolden çıkarak karşı şeride geçtiği görüldü. Kazadan sonra kaçan Yusuf İslam Koçak, gözaltına alındı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Hazırlanan iddianamede, Koçak'ın "bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçundan 22,5 yıla kadar hapsi istendi.

Duruşmada söz alan Koçak, "Ehliyetimi yeni aldım. Sola sinyal vererek acemice bir sollama yaptım. Makas atmadım. Çok üzgünüm. Tahliyemi talep ediyorum" dedi. Sanık avukatı, Koçak'ın kusurlu olduğunu kabul etmekle birlikte, kazanın bilinçli taksirle gerçekleşmediğini savundu ve diğer sürücülerin de kusur oranlarının tespit edilmesini talep etti.

Ölenlerin yakınları ve yaralıların avukatları ise Koçak'ın kazayı olası kastla gerçekleştirdiğini savunarak, en ağır cezanın verilmesini talep etti.

Sanık kendini suçtan sıyırmaya yönelik savunma yaptığına işaret eden avukatlar, görüntü kaydının makas attığını ortaya koyduğunu söylediler.

Kamera kaydı olmasaydı, sanığın teslim olmayacağı görüşünü  savunan avukatlat, “Hız, makas ve kaçma var. Tüm bunlar sanığın kazayı olası kastla gerçekleştirdiğini ortaya koyar” ifadelerini kullandı.

Avukatlar, en ağır cezanın verilmesini ve tutukluluğunun devamına karar verilmesini talep ettiler.

Mahkeme heyeti, Koçak'ın tutukluluğunun devamına ve Trafik İhtisas Dairesi'nden kusur durumu raporunun alınmasına karar verdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa