Shifty Shellshock kimdir?

Amerikalı bir vokalistti, en çok hit şarkılarıyla tanınan rap rock grubu Crazy Town'ın kurucu ortağı ve vokalisti olarak tanınan Shifty Shellshock kimdir?

SM
Suat Mutlu Editör
YAYINLAMA
26 Haziran 2024 11:02
GÜNCELLEME
26 Haziran 2024 11:06
Shifty Shellshock kimdir?
SM
Suat Mutlu Editör

Seth Brooks Binzer, sahne adıyla Shifty Shellshock olarak bilinen Amerikalı bir vokalistti ve müzik dünyasında silinmez bir iz bıraktı. 23 Ağustos 1974'te Los Angeles'ta doğan Shifty, rap-rock grubu Crazy Town'ın kurucu üyesi ve solisti olarak ünlendi. 

Müzik Kariyeri

Crazy Town: Shifty Shellshock’un müzik yolculuğu, 1992 yılında Bret Mazur ile tanışmasıyla başladı. İlk olarak The Brimstone Sluggers adı altında işbirliği yaptılar ve 1999 yılının başlarında Crazy Town grubunu kurdular. Grubun 2000 yılında çıkan "Butterfly" single'ı, Billboard Hot 100 ve diğer birçok ülkenin listelerinde zirveye yerleşti ve bu başarı, ilk albümleri The Gift of Game'in 1.5 milyondan fazla satmasını sağladı.

Ancak, 2002 yılında çıkan ikinci albümleri Darkhorse ticari bir başarısızlığa uğradı ve bu durum grubun kısa süre sonra dağılmasına yol açtı. Crazy Town, 2007 yılında tekrar bir araya geldi ve beş yıl sonra, Ağustos 2009'da ilk canlı performansını sergiledi. 2015 yılında üçüncü albümleri The Brimstone Sluggers'ı çıkardılar.

Solo Kariyer ve The Big Shots: Crazy Town’un ara verdiği dönemde, Shifty İngiliz prodüktör Paul Oakenfold ile işbirliği yaparak Oakenfold’un ilk solo albümü Bunkka için hit single "Starry Eyed Surprise"da vokal yaptı. Bu şarkı, Billboard Hot 100'de 41. ve İngiltere listelerinde altıncı sıraya kadar yükseldi. Shifty, 2004 yılında tek solo albümü Happy Love Sick'i çıkardı ve bu albümden "Slide Along Side" adlı orta derecede başarılı bir single çıkardı.

Temmuz 2010'da, Shifty'nin yeni grubu Shifty and the Big Shots, ilk single'ları "Save Me"yi çıkardı.

Kişisel Hayat

Shifty Shellshock, sanatçı ve yönetmen Rollin Binzer ile model ve senaryo okuma uzmanı Leslie Brooks’un oğlu olarak doğdu. Çoğunlukla Los Angeles'ta büyüdü, ancak kısa bir süre Marblehead, Massachusetts'te yaşadı.

2001 yılında Rolling Stone dergisine verdiği bir röportajda, Shifty sorunlu geçmişini açıkladı; bir hırsızlık girişimi sonrasında California Erkekler Kurumu'nda hapis yatma, yıllarca uyuşturucu satma ve kullanma ve uyuşturucu bağımlılığı ile mücadele etme gibi. 2002 yılında Melissa Clark ile evlendi ve Halo adında bir oğulları oldu. 2011 yılında boşandılar ve Shifty, Tracy adlı bir kadınla 2008 yılında Gage adında bir çocuk sahibi oldu.

Shifty, 2010 yılında Jasmine Lennard ile çalkantılı bir ilişkiye başladı ve bu ilişki, birkaç kez tutuklanmasına ve yasal sorunlara yol açtı. Phoenix adında bir oğulları oldu. 2013 yılında Lennard, Shifty’nin madde bağımlılığını gerekçe göstererek oğulları için münhasır velayet talebinde bulundu.

2022 yılında Shifty, çocukluk arkadaşı ve oyuncu Soleil Moon Frye ile çıkarken Los Angeles'ta DUI (alkollü araç kullanma) suçundan tutuklandı.

Sağlık Sorunları ve Ölümü

29 Mart 2012'de Shifty, bilincini kaybettikten sonra hastaneye kaldırıldı. Koma halinden çıktı ve daha sonra hastaneden taburcu edildi. Ne yazık ki, Shifty Shellshock, 24 Haziran 2024'te Los Angeles'taki evinde ölü bulundu. Ölüm nedeni açıklanmadı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa