Leonardo Spinazzola kimdir?

Serie A kulübü Roma ve İtalya milli takımında oynayan İtalyan profesyonel futbolcu Leonardo Spinazzola kimdir?

BY
Barış Yılmaz Editör
YAYINLAMA
26 Haziran 2024 13:50
GÜNCELLEME
26 Haziran 2024 14:29
Leonardo Spinazzola kimdir?
BY
Barış Yılmaz Editör

Leonardo Spinazzola Cavaliere OMRI, 25 Mart 1993 doğumlu Serie A takımlarından Roma ve İtalya milli takımında sol kanat oyuncusu olarak görev yapan profesyonel bir futbolcudur.

Kulüp Kariyeri

Siena ve Juventus'ta Geçirdiği Erken Yıllar Foligno doğumlu Spinazzola, kariyerine Siena'nın genç takımında başladı. 2010 yılında Juventus'a geçici bir anlaşmayla katıldı ve Primavera takımına dahil edildi. Haziran 2012'de Juventus, Spinazzola'nın haklarının yarısını €400,000 karşılığında satın aldı.

5 Temmuz 2012'de Spinazzola ve Filippo Boniperti, Serie B takımı Empoli'ye bir sezonluk kiralık olarak gönderildi. Spinazzola, profesyonel kariyerindeki ilk maçına 1 Eylül'de Novara'ya karşı çıktı ve maç 2-2 berabere bitti. Yalnızca yedi maçta forma giydikten sonra kiralık sözleşmesi sona erdi ve Ocak 2013'te Virtus Lanciano'ya geçici bir anlaşmayla transfer oldu.

Spinazzola, Virtus Lanciano'da yalnızca üç maçta forma giydi. 10 Ağustos 2013'te ilk kulübü Siena'ya kiralık olarak geri döndü. Siena'da düzenli olarak forma giydi ve 24 maçta bir gol attı.

Haziran 2014'te Siena ve Juventus arasındaki ortak mülkiyet anlaşması yenilendi. Ancak Siena'nın Temmuz ayında iflas etmesinin ardından, Juventus Spinazzola'nın haklarının kalan %50'sini bedelsiz olarak aldı.

11 Ağustos 2014'te Spinazzola, Serie A takımı Atalanta'ya kiralık olarak katıldı. Atalanta formasıyla ilk maçına 23 Ağustos'ta Coppa Italia'da Pisa'ya karşı çıktı ve maçta bir gol attı. Serie A'daki ilk maçına 31 Ağustos'ta Verona'ya karşı çıktı.

Juventus Atalanta'da iki sezon geçirdikten sonra, Spinazzola 2018 ortasında Juventus'a geri döndü. ACL sakatlığı nedeniyle 2018-19 sezonunun ilk yarısını kaçırdı. 11 Kasım'da Juventus U19 takımıyla bir maçta forma giydi ve bir gol attı. Juventus formasıyla ilk maçına 12 Ocak 2019'da Coppa Italia'da Bologna'ya karşı çıktı. Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk maçına 12 Mart'ta Atlético Madrid'e karşı çıktı ve Juventus bu maçta 3-0 galip gelerek çeyrek finale yükseldi.

Roma 1 Temmuz 2019'da Spinazzola, €29.5 milyon karşılığında Juventus'tan Roma'ya transfer oldu ve dört yıllık sözleşme imzaladı. Ocak 2020'de Inter Milan'a transferi son anda gerçekleşmedi.

Uluslararası Kariyer

28 Mart 2017'de Spinazzola, İtalya milli takımıyla ilk maçına Hollanda'ya karşı dostluk maçında çıktı. Haziran 2021'de Spinazzola, Roberto Mancini tarafından UEFA Euro 2020 kadrosuna dahil edildi. Turnuvanın açılış maçında Türkiye'ye karşı gösterdiği performansla UEFA tarafından maçın adamı seçildi. 26 Haziran'da Avusturya'ya karşı oynanan maçta Federico Chiesa'nın golünün asistini yaptı ve yine maçın adamı seçildi. 2 Temmuz'da Belçika'ya karşı oynanan çeyrek final maçında aşil tendonu sakatlığı geçirdi ve turnuvayı kapattı. 5 Temmuz'da başarılı bir ameliyat geçirdi. 11 Temmuz'da İtalya, Wembley Stadyumu'nda İngiltere'yi penaltılarla yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Spinazzola, turnuvanın en hızlı oyuncusu olarak kaydedildi ve turnuvanın takımına seçildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa