HAK-İŞ “Refahın Adil Paylaşımında Vergi ve Sosyal Politikalar Raporu”nu açıkladı

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Refahın Adil Paylaşımında Vergi ve Sosyal Politikalar Raporu"nu kamuoyuna duyurdu.

AK
Afife Kaya
YAYINLAMA
26 Haziran 2024 20:17
GÜNCELLEME
26 Haziran 2024 21:19
HAK-İŞ “Refahın Adil Paylaşımında Vergi ve Sosyal Politikalar Raporu”nu açıkladı
AK
Afife Kaya

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan tarafından düzenlenen toplantıda, "Refahın Adil Paylaşımında Vergi ve Sosyal Politikalar Raporu" kamuoyuyla paylaşıldı. Toplantıda yapılan açıklamalarda, Türkiye'deki gelir ve servet dağılımının incelenmesi ve adil bir vergi sistemi ile sosyal politikaların önemi vurgulandı.

Genel Başkan Arslan, özellikle emeklilerin toplu sözleşme masasında yer alması gerektiğini belirterek, "Emeklilerin müzakere gücü olmalı" dedi. Raporun hazırlanmasında yer alan dört farklı üniversiteden akademisyenlerin altı aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan rapor, Türkiye'de gelir eşitsizliği ve vergi politikaları konularını detaylandırdı.

Arslan'ın açıklamalarına göre, Türkiye'de ekonomik büyümenin tüm toplum kesimlerine adil bir şekilde yansımadığı vurgulandı. Özellikle asgari ücretle çalışanların milli gelirden aldığı payın azalması ve kaynakların adil dağılımının sağlanamaması sorunlarına dikkat çekildi.

Raporun ana başlıkları arasında "Dünyada ve Türkiye’de Gelir Eşitsizliği", "Türkiye’de Uygulanan Vergi Politikaları ve Öneriler", "Refahın Adil Paylaşımında Etkin Sosyal Politikalar" bulunuyor. Gelir dağılımındaki bozulmaların ekonomik riskler doğurabileceği belirtilen raporda, Türkiye'nin daha adil bir vergi sistemi ve sosyal politikalar için atılması gereken adımlar sıralandı.

Toplantıya HAK-İŞ Akademi Başkanı Cengiz Anık, akademisyenler ve sendika üyeleri de katıldı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa