Cumhurbaşkanı Erdoğan Lübnan Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ve Gazze'deki durumu ele aldı. Erdoğan, İsrail'in saldırgan politikalarını kınayarak uluslararası toplumu, İsrail'in barışı tehdit eden tavrına karşı daha etkin bir şekilde harekete geçmeye çağırdı.
Afife Kaya
|
26 Haziran 2024, Çarşamba - 22:01
Cumhurbaşkanı Erdoğan Lübnan Başbakanı ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Lübnan Başbakanı Necip Mikati ile yaptığı telefon görüşmesinde, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ve tehditlerini ele aldı. Ayrıca Gazze'deki İsrail saldırıları ve bölgedeki artan gerilim konuları görüşüldü.

Recep Tayyip Erdoğan, görüşmede İsrail'in saldırgan politikalarının derhal durdurulması gerektiğini vurgulayarak, İsrail'in çatışmaları yayma çabalarının son derece tehlikeli olduğunu belirtti. Türkiye'nin İsrail'in saldırgan tutumlarına karşı Lübnan'ın yanında olduğunu ifade etti.

Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, uluslararası toplumun ve İslam dünyasının, bölgesel ve küresel barışı tehdit eden İsrail'e karşı daha net ve etkin bir tutum alması gerektiğini vurguladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144880/cumhurbaskani-erdogan-lubnan-basbakani-ile-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.