MSB'den 3. Dünya Savaşı açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, son günlerde sıkça söz edilen 3. Dünya Savaşı ile ilgili açıklama yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dinamik bir ordu olduğu vurgulanırken olası savaşa ise Türkiye'nin hazırlıklı olduğu belirtildi.
Onur Çetinkaya
|
27 Haziran 2024, Perşembe - 12:09
MSB'den 3. Dünya Savaşı açıklaması

Rusya- Ukrayna, İsrail ve Filistin arasında yaşanan çatışmalara Libya'nın da katılması gündemde. 

İsrail hedef çemberini genişletmek için tacizlerini sürdürürken geçtiğimiz günlerde Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in ilerleyen dönemde dünya genelinde karışıklık yaşanabileceğine dair açıklama yaptı.


Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Gazze'deki katliamları ve Rusya-Ukrayna savaşının 3. Dünya Savaşı'na yol açabileceğini söyledi. "Dünya bu senaryoyu ciddiye almalı, böyle bir risk var" dedi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic'in ilerleyen dönemde dünya genelinde karışıklık yaşanabileceğine dair açıklama yapmasına değinen Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, teyakkuz mesajı verdi.

Milli Savunma Bakanlığı, son günlerde sıkça söz edilen 3. Dünya Savaşı ile ilgili açıklama yaptı. 

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin dinamik bir ordu olduğu vurgulanırken olası savaşa ise Türkiye'nin hazırlıklı olduğu belirtildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Birinci ve ikinci dünya savaşlarında olduğu gibi topyekün bir üçüncü dünya savaşı riski var mı derseniz tabii ki bir ihtimal. Biz MSB olarak savunma ve güvenliğimize yönelik değerlendirmelerimizi yapıyor ve güncellenmesi gereken bütün planlarımızı yeni değerlendirmeler ışığında yapıyoruz. En hazırlıklı ülkelerden biri olduğumuzu da rahatlıkla söyleyebiliriz" ifadeleri yer aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144954/msbden-3-dunya-savasi-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.