CHP Genel başkanı Özgür Özel'den erken seçim çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, iktidarın 5 yıllık görev süresini tamamlayamayacağını belirterek 1, 5 yıl sonra bir erken seçim ihtimali gördüğünü söyledi. Özel, “İstiyor muyum? Vallahi gelecek hafta olsun istiyorum. Gelecek ay olsun istiyorum erken seçim” dedi.
Ersin Küçükbarak
|
27 Haziran 2024, Perşembe - 13:02
CHP Genel başkanı Özgür Özel'den erken seçim çıkışı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış için TBMM’de düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İktidar partisi ile ana muhalefet partisi arasında siyasi ittifak olmaz" sözlerine karşılık kendisinin de haftalardır aynı şeyi söylediğini dile getirdi.

Özel, bir masa etrafında oturunca “ya ittifak masası olacak ya da masa devrilecek savaş çıkacak diye bir anlayış olamayacağını, bazen rakibinizle de oturup müzakere edebileceğinizi söyledi.

"Toplumun yarıya yakını erken seçim istiyor"

Erken seçim tartışmalarına da değinen Özel, “erken seçimi isterse halk ister” sözlerini olumlu yorumlayanlar kadar birinci parti neden erken seçim istemiyor diye eleştirenler olduğunu hatırlattı.

Özel, 31 Mart seçimlerinden bu yana CHP’nin düzenli olarak oyunu artırdığını  ve halen birinci parti olduğunu ifade etti.

Seçim sonrası olmayan erken seçim talebinin halk arasında giderek arttığını ve her yerde bunu duymaya başladıklarını anlatan Özel, şu an toplumun yarıya yakınında böyle bir istek olduğunu aktardı.

Özgür Özel, parlamentodaki milletvekili sayısına bakıldığında teknik olarak iktidar istemeden bir erken seçimin mümkün olamayacağına işaret etti.

"Bıçak kemiğe dayanır, vatandaş erken seçim ister, sizi de gönderir"

Ancak siyasi olarak seçime direnebilmenin şartları olduğunun altını çizen Özel, ekonomi bu kadar kötüye giderken asgari ücrete zam yapılmaz, emeklinin  sesi duyulmaz, üretici perişan edilir, esnaf görmezden gelinir ve yandaş müteahhitlerin vergi ödemedikleri ortaya çıkarsa bıçağın kemiğe dayanacağı uyarısında bulundu.

Özgür Özel, böyle bir durumda vatandaşın erken seçim isteyeceğini ve iktidarı da göndereceğini vurguladı.

"1,5 yıl sonra bir erken seçimi olası görüyorum"

İktidarın 5 yıllık görev süresini tamamlayamayacağını belirten Özel şunları söyledi:

“2,5’uncu yılda, tam ortasında bir erken seçim olur. Bugünden 1,5 yıl sonrası olası görüyorum. İstiyor muyum? Vallahi gelecek hafta olsun istiyorum. Gelecek ay olsun istiyorum erken seçim. Parti birinci partiyken, bu kadar zor durumdaki insanların umudu CHP olmuşken ben neden erken seçim istemeyim? 130 milletvekilimizle, AK Parti ve MHP oy vermediği taktirde erken seçim kararı alınamıyorsa, bizim burada erken seçim dememizin ya da demememizin teknik bir karşılığı yok. Ama siyaseten, hele hele böyle devam edeceklerse, kesinlikle ve kesinlikle erken seçim kaçınılmaz olur.''

Özgür Özel, milletin hak ve hukukunu korumak için normalleşme dediklerini ama bu süreçte kimsenin muhalefetten yumuşama beklememesi gerektiğini de dile getirdi.

"Kimse bu şartlarda muhalefetten yumuşama beklemesin"

Normal demokrasilerde iktidarın Anayasa mahkemesi, AİHM kararlarına uyacağını hatırlatan Özel, “Müzakere, diyalog, selamlaşma, milletin oylarına saygıdan dolayı o oyu verdiği partilerin genel başkanlarına hürmetsizlik etmemek, onlarla birbirine hakaret eden bir düzlemde buluşmamak normalleşmenin ta kendisidir. Millet normalleşmeden memnundur ama kimse bu şartlarda muhalefetten yumuşama beklemesin” dedi.

"Halkın iktidarı kurulur"

Özel, MHP’nin, Ak Parti’nin Türkiye’ye yaşattığı her şeyin ortağı olduğunu da ifade etti.

Ak Parti’nin bugünkü ekonomik krizin sorumlusu olduğunun altını çizen Özel, “Çözemiyorlarsa, vatandaş daha fazla sabretmez. Erken seçim gelir. Halkın iktidarı kurulur. Herkesin yüzü güler” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2144969/chp-genel-baskani-ozgur-ozelden-erken-secim-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.