MSB'den terör ve tuğgeneral açıklaması

Milli Savunma Bakanlığı, iki hafta içerisinde sınır ötesinde gerçekleştirilen operasyon ve makam aracıyla insan kaçakçılığı yapan general hakkında açıklama yaptı.
Onur Çetinkaya
|
27 Haziran 2024, Perşembe - 14:27
MSB'den terör ve tuğgeneral açıklaması

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında  faaliyetlere ilişkin bilgi verdi.

Sınır ötesinde terörle mücadelede  Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil, son iki haftada 89 terörist etkisiz hale getirildi.

6 aylık süreç içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 1270 oldu. 

5 PKK'lı teröristin teslim olduğu belirtilirken Pençe-Kilit Harekatı Bölgesinde operasyonların sürdüğü MSB tarafından paylaşıldı.

Açıklamada ise, "Irak'ın kuzeyindeki güvenlik kilidini tamamen kapatıyoruz." ifadelerine yer verildi. 

Hudutta göz açtırılmadığına dikkat çeken Aktürk, yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 486 kişinin yakalandığını, bunlardan 16'sının terör örgütü mensubu olduğunu bildirdi.

Aktürk ayrıca 2 bin 581 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiğini belirterek, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlarda yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 5 bin 215'e yükseldiğini, Hududu geçemeden engellenen kişi sayısının da 62 bin 217 olduğunu vurguladı.

Gözaltı kararı 

Diğer yandan geçtiğimiz günlerde  bir Tuğgeneralin makam aracıyla insan sevkiyatı yapıldığının tespit edilmesine değinen  MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk,  Suriye sınırında emir astsubayı ve bir uzman çavuşla birlikte insan kaçakçılığı yaptığı tespit edilen tuğgeneral B.Ç.'nin gözaltına alındığını doğruladı. 

Aktürk açıklamasında, "Söz konusu Tuğgeneralin olayda dahli olup olmadığı tespit edilememiş olmasına rağmen komutan sorumluluğu kapsamında derhal emekliye sevk edildiğini de açıklamıştık. Gizli olarak yürütülen hazırlık soruşturması sonucunda elde edilen bilgiler kapsamında Akçakale Savcımız tarafından gözaltı kararı verildi. Konuyla ilgili idari ve adli süreç birbiriyle bağlantılı şekilde yürüyor." ifadelerine yer verdi. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145012/msbden-teror-ve-tuggeneral-aciklamasi
Etiketler: MSB
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.