Konya'da Aile Hekimi Dr. Mustafa Ö. Hakkında Şoke Eden Soruşturma: Ölüleri Muayene Etmiş!

Konya'da görev yapan aile hekimi Dr. Mustafa Ö., kısa süre içinde çok fazla hasta kaydı yapması ve bu kayıtların çoğunlukla aynı kişilerden oluşması üzerine soruşturma altına alındı. İncelemeler sonucunda, Dr. Mustafa Ö.'nün ölüleri muayene etmiş gibi gösterdiği ortaya çıktı.
Ersin Küçükbarak
|
27 Haziran 2024, Perşembe - 16:04
Konya'da Aile Hekimi Dr. Mustafa Ö. Hakkında Şoke Eden Soruşturma: Ölüleri Muayene Etmiş!

Konya Karatay İlçe Sağlık Müdürlüğü, İsmil Aile Sağlığı Merkezi'nde görev yapan Dr. Mustafa Ö. ile hemşire Süreyya P.'nin çalıştığı poliklinikte, 2023 yılının Mayıs, Haziran ve Eylül aylarındaki hasta kayıtlarını incelemeye aldı. İncelemeler sonucunda, kısa zaman aralıklarında çok sayıda hasta kaydı yapıldığı ve bu kayıtların genellikle aynı soyadına sahip kişilerden oluştuğu tespit edildi.

Ölü kişileri muayene etmiş gösterdi

Soruşturma sırasında, Mayıs 2023'te ölen Emine Dudu Samancı'ya ölümünden sonra 15 kez, Haziran 2023'te ölen Ismihan Serttaş'a ise 9 kez muayene işlemi yapıldığı belirlendi. Bu işlemlerden çoğunda tanı ve reçete bulunmadığı tespit edildi. Ayrıca, hemşire Süreyya P.'nin göreve başlamadan önce İsmil Aile Sağlığı Merkezi'nde görevli olan diğer hemşirelerin de ölü kişiler üzerinden muayene işlemi yaptıkları ortaya çıktı. Soruşturma sırasında hasta izlem bilgilerinin İsmil Aile Sağlığı Merkezi bilgisayarlarından silindiği tespit edildi.

Dr. Mustafa Ö.'nün Savunması

Soruşturma aşamasında ifadesi alınmak istenen Dr. Mustafa Ö., ilk başta müfettişlerden soruşturma evraklarını talep etti ve evraklar olmadan ifade veremeyeceğini belirtti. Mustafa Ö., ilk savunmasında, İl ve ilçe sağlık müdürlüğü yetkililerinin kendisinden  kaynaklı olmayan şahsi husumetlerini mevzuata saklanarak gerçekleştirdiklerini öne sürdü.

 Sistematik olarak mobbinge maruz kaldığı iddiasında bulunan Mustafa Ö., idarenin, müfettişleri yönlendirip kendisine suçlu muamelesi yaptığını ifade etti.

Daha sonra yazılı savunmasında iddiaları reddeden  Dr. Mustafa Ö., hasta girişlerini hemşire Süreyya P.'nin yaptığını iddia etti.

Kendisine ait ana bilgisayarı Süreyya P.’nin kullandığını, ölü insanlara muayene girişini de  tespit edip hemşireyi bu konuda yazılı olarak uyardığını anlatan Dr. Mustafa Ö.,  sürekli hata veren sistemin Ölü insanları yaşıyor gibi önüme getirdiğini anlattı.

Hemşire Süreyya P. doktoru suçladı

Hemşire Süreyya P. de savunmasında, Şubat ayında Dr. Mustafa Ö.’nün, odasına gelerek muayene ortalamasının düşük olduğunu, izlem gireceğini söylediğini bildirdi.

Mustafa Ö.’nü hastaların bilgilerinin olduğu bir kağıt verdiğini, bu kişilere obezite izlemi girmesini istediğini aktaranSüreyya P., sürekli verileri kontrol eden Mustafa Ö.’nün veriler girilmediği ya da geç girildiğinde  mobbing uyguladığını belirtti.

Süreyya P., bu durumdan rahatsız olduğunu ve karşılaştığı tutumların son bulması adına istediği verileri girmeye başladığını kaydetti.

Müfettişler idari, mali ve adli işlem istedi

Soruşturmada müfettişler, Dr. Mustafa Ö.'nün muayene ortalamasını yüksek tutarak destek ödemesinden faydalanmayı amaçladığını ve bu nedenle ölü insanlara muayene işlemi yapıldığı sonucuna vardı.

Ayrıca, Dr. Mustafa Ö.'nün sorumluluğunu hemşire Süreyya P.'ye yüklemeye çalıştığı tespiti yapıldı.

Soruşturma sonucunda Dr. Mustafa Ö. hakkında disiplin, idari, mali ve adli yönden işlem yapılması gerektiği kanaatine varıldı. Hemşire Süreyya P. hakkında ise yalnızca disiplin yönünden işlem yapılması gerektiği belirtildi.


Tamamlanan soruşturma dosyası, Dr. Mustafa Ö. ve hemşire Süreyya P. hakkında idari soruşturma açılması için Konya Valiliği'ne, adli soruşturma için de Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Öte yandan, kalp hastalığından öldüğü anlaşılan Emine Dudu Samancı ve yaşlılığa bağlı hastalıktan öldüğü belirlenen Ismihan Serttaş'ın ailelerinin ise durumdan haberdar olmadığı ve bu iki kişinin obezite şikayetinin bulunmadığının da altı çizildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145035/konyada-aile-hekimi-dr-mustafa-o-hakkinda-soke-eden-sorusturma-oluleri-muayene-etmis
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.