Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan orman yangınlarıyla ilgili ‘zafiyet’ iddialarına yalanlama

İzmir'deki orman yangınlarına havadan müdahale sabah saatlerinde yeniden başlatılırken Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, şeffaf şekilde verdikleri bilgilerin çarpıtıldığını belirterek “Doğru değil. Kesinlikle yanlış. Yalan demeyi hani ben yediremiyorum kendime." dedi.
AA
|
30 Haziran 2024, Pazar - 07:39
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı’dan orman yangınlarıyla ilgili ‘zafiyet’ iddialarına yalanlama

İzmir'in Selçuk ve Menderes ilçelerinde dün başlayan orman yangınlarına havadan ve karadan müdahale devam ediyor.

Selçuk-Kuşadası kara yolu kenarındaki ormanlık alanda henüz bilinmeyen nedenle çıkan yangına, ekipler gece boyunca müdahale etti. 

"Yangınlara havadan müdahale sürüyor"

Gece boyunca 3 gece görüşlü helikopter söndürme çalışmalarına aralıksız devam etti. Günün ilk ışıklarıyla yeni helikopter ve uçaklar de devreye girdi.

Menderes ilçesinde Karacadağ mevkisindeki ormanlık alanda çıkan yangına da havanın aydınlanmasıyla havadan müdahale ediliyor.

Bu arada Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, İzmir'in Selçuk ilçesindeki yangın kriz merkezinde gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Haziran'da 7 ilde çıkan 11 farklı büyüklükte yüksek riskte yangından 6'sının kontrol altına alındığını açıkladı.

"Çeşme ve Torbalı yangınları kontrol altında"

Yumaklı, Çeşme ve Torbalı'daki yangınların da kontrol altına alındığı bilgisini paylaştı.

Balıkesir Susurluk'taki yangının enerjisinin ciddi bir şekilde düşürüldüğünü aktaran Bakan Yumaklı, Selçuk'taki ve Menderes'teki yangınlara müdahaleler devam ettiğini dile getirdi.

Bakan Yumaklı, “Ama onlarda da arkadaşlar her geçen an daha da kolaylıyor. Tehdit altında olan herhangi bir yerleşim merkezi, birimi ya da tesis söz konusu değil." dedi.

Selçuk-Kuşadası kara yolunun tedbiren kapalı olduğunu hatırlatan Yumaklı, yanan herhangi bir ev ya da tesisin bulunmadığını, dumandan etkilenenler olsa da kimsenin sağlık tehlikesi yaşamadığını ifade etti.

"Bizim verdiğimiz bilginin dışındaki hiçbir şey doğru değil"Bakan Yumaklı,  bu süreçte sadece yangınla değil sosyal medyadaki dezenformasyonla da mücadele etmek zorunda kaldıklarını vurguladı.

"Bizim verdiğimiz dışında hiçbir bilgi doğru değil"

"Kötülük, her yerde kötülük.” diyen Bakan Yumaklı, arkadaşlarının cansiperane mücadele verdiği sırada  hiçbir şekilde anlam veremedikleri Kuşadası ya da Selçukla alâkalı, hiç olmayan hususların konuşulduğuna işaret etti.

Bakan Yumaklı, kendi verdikler

i dışında hiçbir bilginin doğru olmadığının altını çizdi.

Türkiye'de aynı anda 44 yangın çıktığı ve bunun bir zafiyet oluşturduğu yönündeki iddiaları hatırlatan Bakan Yumaklı, son derece şeffaf bir şekilde verdikleri  bilginin bu şekilde çarpıtılmasını  anlayamadığını bildirdi.

"Ne amaçlanıyor?"

“Yani ne amaçlanıyor?” diye soran Bakan Yumaklı, “Devletin bütün kurumlarıyla koordinasyon son derece üst seviyede devam ediyor, belediyelerin hakeza diğer kamu kurumlarının, hatta gerekiyorsa özel kurumların. Burada böyle tasvip edemeyeceğimiz ya da anlamlandıramayacağımız bir husus üzerinden yani bir zafiyet görüntüsü oluşturmayı anlayabilmiş değilim. Doğru değil. Kesinlikle yanlış. Yalan demeyi hani ben yediremiyorum kendime." şeklinde konuştu.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, yangınla ilgili başarıyı her zaman için yangının çıkmaması olarak gördüklerini vurguladı.

 Yumaklı, "Bu başarı, bütün halkımız hep beraber omuz omuza vererek, hassasiyet göstererek gerçekleşecek." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145353/tarim-ve-orman-bakani-yumaklidan-orman-yanginlariyla-ilgili-zafiyet-iddialarina-yalanlama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.