New York Times'tan Biden'a 'adaylıktan çekil' çağrısı

New York Times (NYT) gazetesi, 27 Haziran'da düzenlenen ilk başkanlık tartışmasının ardından ABD Başkanı Joe Biden'ın sağlık durumu hakkındaki endişelerin giderilemediğini belirterek, Biden'ın başkanlık yarışından çekilmesi gerektiğini vurguladı.
AA
|
30 Haziran 2024, Pazar - 08:20
New York Times'tan Biden'a 'adaylıktan çekil' çağrısı

 NYT Yayın Kurulu, "Başkan Biden Ülkesine Hizmet İçin Yarıştan Çekilmeli" başlıklı bir makale yayımladı. Makalede, Biden'ın tartışmada Amerikan halkını, bir dönem daha başkanlık yapabilecek kapasitede olduğuna ikna edemediği ifade edilerek, "Seçmenler, Biden'ın artık 4 yıl önceki kişi olmadığını açıkça görebiliyor." denildi.

Biden eleştirilerin hedefinde

Makalede, Biden'ın tartışmaya "gölge" gibi katıldığı, yeniden seçilirse yapacaklarını net bir şekilde anlatmakta ve rakibi Donald Trump'ın provokasyonlarıyla başa çıkmakta zorlandığı belirtildi. Bu haliyle Biden'ın, tehlikeli bir kumar oynadığına işaret edildi.

Trump'a karşı daha enerjik ve ikna edici alternatiflerin bulunabileceği vurgulanan makalede, "Biden'ın şu anda yapabileceği en büyük kamu hizmeti, yeniden aday olmayacağını duyurmaktır." denildi. Ayrıca, Trump'ın demokrasi için önemli bir tehdit oluşturduğuna ve yeniden seçilmesi halinde başkanlık yetkilerinin kısıtlanamayacağına dikkat çekildi.

Buna rağmen, kasım ayında yapılacak seçimlerin Trump ile Biden arasında geçmesi durumunda NYT Yayın Kurulu'nun görevdeki başkanı destekleyeceği ifade edildi.

İlk canlı yayın endişelere yol açtı

    ABD'de 5 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimlerinde yarışan Demokrat Joe Biden ile Cumhuriyetçi Donald Trump, 27 Haziran'da CNN'deki ilk canlı yayın tartışmasında karşı karşıya geldi. Tartışmada Trump, rakibine karşı belirgin bir üstünlük sağlayamazken, Biden da yaşına yönelik endişeleri gideremedi ve yoğun eleştirilere maruz kaldı.

    Biden'ın çekilmesi tartışmaları alevlendi

    Biden'ın adaylıktan çekilmesi gerektiği yönündeki tartışmalar alevlenirken, Cumhuriyetçi Temsilci Chip Roy, Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Anayasa'nın 25. Ek Maddesi'ni kullanarak Biden'ı görevden alma çağrısı yapması için bir tasarı hazırlığında olduğunu duyurdu.

    http://www.ankaramasasi.com/haber/2145357/new-york-timestan-bidena-adayliktan-cekil-cagrisi
    İlginizi Çekebilir

    Yorumlar (0)

    Yorumunuz İletilmiştir.