CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’dan "Elektrik zammı kurnazca enflasyon hesabının dışına çıkartıldı” tepkisi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, elektrik fiyatlarına yapılan %38 oranındaki zammın ilk 6 aylık enflasyon hesabına dahil edilmemesi ve böylece memur ve emekli maaş artışlarına yansımaması için kurnazca bir planla 1 Temmuz’da yapıldığı gerekçesiyle tepki gösterdi.
Ersin Küçükbarak
|
30 Haziran 2024, Pazar - 08:58
CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz’dan "Elektrik zammı kurnazca enflasyon hesabının dışına çıkartıldı” tepkisi

Elektrik fiyatlarına 1 Temmuz’dan itibaren yüzde 38’lik zam yapılmasına CHP’den tepki geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, zamlı tarifenin 1 Temmuz itibariyle uygulanacak olmasından dolayı ilk 6 aylık enflasyon hesabı dışında kalacağı, böylece memur ve emekli maaş artışlarına yansımayacağına işaret etti.

Yavuzyılmaz, “Elektrik zammı kurnazca enflasyon hesabının dışına çıkartılmıştır” ifadeleriyle zammı eleştirdi.

Sadece zammın yürürlük tarihini değil yüksekliğine de tepki gösteren Yavuzyılmaz, “Enflasyonu arttırır” diyerek memura, emekliye ara zam yapmayan iktidarın, elektriğe devasa zam yaptığını vurguladı.

Yavuzyılmaz, bu yüksek zamla milyonlarca yurttaşın daha da fakirleşeceğine dikkati çekti.

 Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun (EPDK) elektrik fiyatlarıyla ilgili açıklamasını mayıs ayında yapmak yerine haziran ayının son günlerinde yaptığını belirten Yavuzyılmaz,  “Elektrik fiyatlarına getirilen bu devasa zam mayıs ayında açıklanmış olsaydı, kamu çalışanlarının ve emeklilerin maaşlarına haziran ayı enflasyon verileriyle birlikte yansıyacaktı ancak zammın yürürlük tarihi 1 Temmuz 2024 olunca bu yüksek artışlar, kurnazca bir planla, enflasyon hesabının dışına çıkarıldı.

Devasa zammın doğrudan ve dolaylı etkilerini bugünden hissetmeye başlayacak milyonlarca vatandaşımız, enflasyon etkisiyle maaşlarına yapılması gereken zammı ise ancak 6 ay sonra almaya başlayabilecek” dedi.

 Hükümetin, ‘enflasyonu arttırır’ gerekçesiyle memur ve emekli zamlarını sınırlı tuttuğunu savunan Yavuzyılmaz,  milyonlarca insanın yüksek enflasyona ezdirildiğini dile getirdi.

 Yavuzyılmaz, hükümetin elektriğe devasa zam yaparak hem vatandaşı bezdirdiği hem de enflasyonu körüklediğini sözlerine ekledi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145359/chp-zonguldak-milletvekili-deniz-yavuzyilmazdan-elektrik-zammi-kurnazca-enflasyon-hesabinin-disina-cikartildi-tepkisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.