Time Dergisinin Biden kapağı ABD’yi salladı

TIME dergisi Demokrat Partili Başkan Joe Biden'ı kapağına taşıyarak, Trump ile girdiği canlı yayın tartışmasındaki performansının Demokratlarda panik yarattğına dikkati çekerek “Ülkesine hizmet etmek için yarışı bırakmalı” ​değerlendirmesinde bulundu.
Ersin Küçükbarak
|
30 Haziran 2024, Pazar - 09:13
Time Dergisinin Biden kapağı ABD’yi salladı

ABD Kasım’da yapılacak başkanlık seçimlerine odaklandı.

Önceki seçimde Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump’ı başkanlık koltuğundan indiren Biden, bu kez ağır şekilde eleştiriliyor.

"Biden sınıfta kaldı" değerlendirmesi

Biden, Trump ile kozlarını paylaştığı ilk televizyon canlı yayınında bekleneni veremedi.

5 Kasım'daki seçim için yarışan Demokrat Partili Başkan Joe Biden ile Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump, CNN'in Atlanta stüdyosunda Jake Tapper ve Dana Bash'in moderatörlüğünü üstlendiği seçim tartışmasında yaklaşık 1.5 saat tartıştı.

Seyircisiz bir ortamda gerçekleşen programda adaylar seçim öncesi son kez yüz yüze kozlarını paylaştı.Programda ilk konuşma hakkını Biden alırken kapanış konuşmasını Donald Trump yaptı.

İkili sahneye çıkıp kürsülerine gitmeden önce tokalaşmadı.

Demokratlar endişeli

Demokrat partili analistlerden bazıları Biden'ın programda zayıf bir performans sergilediğini savunarak yerine yeni bir adayın belirlenmesi gerektiği çağrılarına devam etti.

ABD'nin eski başkanlarından Barack Obama'nın basın danışmanlığını yapmış olan ve parti içindeki ünlü figürlerden olan Van Jones, CNN'e yaptığı değerlendirmede, Joe Biden'ın performansını "Hiç de iyi değildi" sözleriyle tanımladı. X'teki paylaşımında ise Biden'ı sevdiğini belirten Jones,  “ama bu akşamki tartışma canımı acıttı" ifadesini kullandı.

Demokrat Rosemarie DeAngelis ise, "bu gece ihtiyacımız olan kıvılcıma sahip değildi" yorumuyla Biden’ı eleştirdi. “Henüz haziran ayındayız ama yarışı sürdürebilecek mi?" sorusunu yönelten DeAngelis, bu performansın parti içinde yeni tartışmaları körükleyeceğine işaret etti.

ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris de Biden'a yöneltilen eleştirileri kabul etti.

Biden’ın tartışmanın giriş bölümündeki performansının yavaş kaldığını kabul eden Harris, ancak güçlü bir şekilde bitirdiğini öne sürdü.

TIME'ın kapağı gündem oldu

TIME dergisi ise sade bir kızmızı fon üzerinde Biden’ın adeta sahneden çıkışını simgeleyen bir fotoğrafa yer verirken “Panik” kelimesiyle tüm durumu özetledi.

Dergi editörleri “Ülkesine hizmet etmek için yarışı bırakmalı” değerlendirmesinde bulundu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145360/time-dergisinin-biden-kapagi-abdyi-salladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.