Cristian Stellini kimdir?

İtalyan bir futbol koçu ve eski oyuncu olan Cristian Stellini kimdir?

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
03 Temmuz 2024 11:20
GÜNCELLEME
03 Temmuz 2024 11:35
Cristian Stellini kimdir?
SM
Suat Mutlu

Cristian Stellini, 27 Nisan 1974 doğumlu İtalyan futbol antrenörü ve eski oyuncudur. En son, Mart 2023'te Antonio Conte'nin ayrılmasının ardından Tottenham Hotspur'un geçici baş antrenörü olarak görev yapmıştır.

Futbolculuk Kariyeri

Cristian Stellini, futbol kariyerine Serie C2 takımlarından Novara ve Spal'de başladı. Ekim 1996'da Serie C2'de mücadele eden Ternana'ya katıldı ve 1998 yazında takımı Serie B'ye yükseltti. 2000 yazında Serie C1 takımlarından Como'ya transfer oldu ve 2002'de Serie A'ya yükseldi. Serie A'daki ilk maçına 14 Eylül 2002'de Empoli F.C. karşısında çıktı.

2003 yazında Modena'ya katılan Stellini, büyük bir bacak sakatlığı yaşadıktan sonra sadece iki maçta forma giyebildi ve ardından Genoa'ya transfer oldu. Genoa'da oynarken, kulüp Caso Genoa skandalı nedeniyle Serie C'ye düşürüldü. Stellini, kulüpte kaldı ve takımı tekrar Serie A'ya yükseltmeye yardımcı oldu.

Antrenörlük Kariyeri

2011 yılında, Stellini, Antonio Conte'nin Juventus'taki teknik ekibine katıldı ve kategori 2 antrenörlük sınavını geçti. Ancak, 2012 yılında maç sabitleme iddiaları nedeniyle FIGC tarafından iki buçuk yıl süreyle men edildi ve Juventus'taki teknik asistanlık görevinden istifa etti.

Stellini, 2015'ten 2017'ye kadar Genoa'nın genç takım antrenörü olarak futbola geri döndü. Haziran 2017'de, Lega Pro kulübü Alessandria'nın yeni baş antrenörü olarak iki yıllık bir sözleşme imzaladı, ancak Kasım 2017'de kötü sonuçlar nedeniyle görevden alındı.

2019-20 sezonunun başında, Stellini, Conte'nin Inter'deki teknik ekibine katıldı. 2020-21 sezonunda Inter ile Scudetto'yu kazandı ve Conte'nin sarı kart birikiminden dolayı cezası sırasında takımı üç galibiyete taşıdı. Stellini, Tottenham Hotspur'da Conte'nin yardımcı antrenörü olarak görev aldı. 2022-23 Şampiyonlar Ligi Grup Aşaması'nın son maçında Marsilya'ya karşı galibiyetle takımı gruptan çıkararak dikkat çekti.

Şubat 2023'te Conte'nin safra kesesi ameliyatı geçirmesi gerektiği ve iyileşme sürecine girmesi gerektiği açıklandı. Stellini, Conte'nin iyileşme süresince geçici olarak görev aldı ve 5 Şubat'ta Manchester City'ye karşı 1-0 galibiyetle Tottenham'ı yönetti. Conte'nin yeniden ameliyat sonrası toparlanma sürecine girmesiyle Stellini, 2-0'lık West Ham United ve Chelsea galibiyetleriyle takımın başında yer aldı.

26 Mart 2023'te, Tottenham Hotspur'un Southampton ile 3-3 berabere kaldığı maçın ardından Conte'nin basın toplantısındaki patlaması sonrasında, kulüp ile karşılıklı anlaşarak ayrıldı. Stellini, sezon sonuna kadar geçici baş antrenör olarak atanırken, Ryan Mason yardımcı antrenör oldu. Ancak, Bournemouth'a karşı 3-2 mağlubiyet ve Newcastle'a karşı 6-1'lik yenilgi, takımın Şampiyonlar Ligi'ne katılma şansını zora soktu. Bu sonuçların ardından Stellini'nin görevine son verildi ve yerine geçici olarak Ryan Mason getirildi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa