Dervişoğlu'ndan sığınmacı ve sınır hattındaki olaylara dair açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında konuştu. Sığınmacı ve kaçak sorununa dikkat çeken Dervişoğlu, "Demografik yıkım girişimi tehdit olarak tanımlanması gerekmektedir" dedi.
Onur Çetinkaya
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 13:10
Dervişoğlu'ndan sığınmacı ve sınır hattındaki olaylara dair açıklama

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, TBMM'de partisinin haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi.

Geçtiğimiz gün Suriye'de Türk bayraklarının parçalanması ve tırların ateşe verilmesine dair konuşana İYİ Parti lideri, sığınmacı ve kaçak sorununa dikkat çekti.

Türk milletinin bugünkü ve gelecekteki varlığına dönük açık ve sürekli hale gelmiş yıkım projesinin olağan sonuçları, beklenen yansımaları olarak görüyoruz. diyen Dervişoğlu, "Erdoğan eski kankasına tekrar 'Sayın' sıfatıyla hitap ediyorken provakasyon beklememek ahmaklık olur." ifadelerini kullandı.

Yaşananların demografik yıkım girişimi tehdit olarak tanımlanması gerektiğini belirten Dervişoğlu, Milli Güvenlik Kurulu'na mesaj gönderdi.

Dervişoğlu sözlerinin devamında ,"İYİ Parti olarak önerdiğimiz ve bu gecikmeden hayata geçirilmesi gereken adımlarla tüm siyasi partileri bir milli mutabakata davet ediyorum." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145834/dervisoglundan-siginmaci-ve-sinir-hattindaki-olaylara-dair-aciklama
Etiketler: İYİ Parti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.