MSB: PKK, Dergele ve Miska'daki mühimmat depolarını patlattı

Milli Savunma Bakanlığı, yerlerinin tespit edilmemesi için orman yangını çıkaran BTÖ (bölücü terör örgütü) PKK mensubu teröristlerin bu kez de Dergele ve Miska köylerinde bulunan mühimmat depolarını havaya uçurduğunu duyurdu.
AA
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 12:55
MSB: PKK, Dergele ve Miska'daki mühimmat depolarını patlattı

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya platformu X’teki @tcsavunma hesabından yaptığı açıklamada, PKK'lı teröristlerin Irak'ın kuzeyindeki köylere yönelik saldırılarını sürdürdüğünü bildirdi. Açıklamada, teröristlerin sivilleri kalkan yaparak Türk birliklerine havan atışı yaptığı belirtildi.

ORMANLARI ATEŞE VERİYORLAR

Millî Savunma Bakanlığının açıklamasında, teröristlerin, yerlerinin tespit edilmemesi için ormanları ateşe vermeye başladığı ifade edildi. Bu saldırıların ardından kaçacak yerleri olmadığını anlayan PKK'lı teröristlerin, Dergele ve Miska köylerindeki mühimmat depolarını havaya uçurduğu bilgisi de açıklamada yer aldı.

DERGELE KÖYÜNÜ ATEŞE VERDİLER

Köylülerin hayatını hiçe sayarak mühimmat depolarını patlatan teröristler, Dergele köyünü tamamen ateşe verdi. Bu saldırılar, köylerde yaşayan sivillerin hayatını büyük ölçüde tehdit ediyor.

TSK'NIN DİKKATLİ OPERASYONLARI

Türk Silahlı Kuvvetleri, masum sivillere, çevreye ve doğaya zarar gelmemesi için operasyonlarını dikkatli bir şekilde sürdürüyor. Bakanlık, teröristlerin ne yaparsa yapsın kendilerini bekleyen sondan kurtulamayacaklarını vurguladı. Milli Savunma Bakanlığı, açıklamasını "#MillîSavunmaBakanlığı" etiketiyle sonlandırdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145859/msb-pkk-dergele-ve-miskadaki-muhimmat-depolarini-patlatti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.