DİSK Genel Başkan Çerkezoğlu: "TÜİK'in görevi, enflasyonu gerçek rakamlarıyla açıklamak"

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Türkiye İstatistik Kurumunun (TÜİK) görevinin, enflasyonu gerçek rakamlarıyla açıklamak olduğunu belirterek “Haziran ayı için 1.64 rakamının gerçekle ne kadar ilişkisi olduğunu bu ülkede yaşayan herkes biliyor." dedi.
AA
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 12:59
 DİSK Genel Başkan Çerkezoğlu:  "TÜİK'in görevi, enflasyonu gerçek rakamlarıyla açıklamak"


DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, yönetim kurulu üyeleri ile bağlı sendikaların üyeleri, Haziran enflasyon rakamlarını gerçekleri yansıtmadığı gerekçesiyle TÜİK'i protesto etti.

TÜİK binasının önünde toplananlara seslenen Çerkezoğlu, TÜİK'in bugün açıkladığı enflasyon rakamlarının, halkın hissettiği enflasyonu yansıtmaktan çok uzak olduğu yönündeki düşüncesini dile getirdi.

Çerkezoğlu, TÜİK'in şeffaf davranmak  ve enflasyonu gerçek biçimiyle ölçmekle sorumlu olduğunu ifade etti.

TÜİK'in görevinin enflasyonu düşük göstermek olmadığının altını çizen Çerkezoğlu,  TÜİK'in enflasyonu gerçek rakamlarıyla açıklayarak kamuoyunu  doğru biçimde bilgilendirmesi gerektiğini vurguladı.

Haziran ayı için açıklanan 1.64’lük enflasyonun gerçekle ne kadar ilişkisi olduğunu bu ülkede yaşayan herkes bildiğini belirten Çerkezoğlu, rakamlarla oynayarak enflasyonun düşmeyeceğine dikkati çekti.

Arzu Çerkezoğlu, gerçeklerin üzerinin örtülemeyeceğini, yüksek enflasyonu ve hayat pahalılığını bu ülkede yaşayan herkesin her gün yaşayıp gördüğünü aktardı.

İktidarın yüksek enflasyon karşısında gerçek rakamları baskılamaktan vazgeçmesi gerektiğini kaydeden Çerkezoğlu, “İktidarın yapması gereken ücretleri baskılayarak, talebi baskılayarak enflasyonu düşürmeye çalışmak değildir. Çünkü Türkiye'de enflasyonun sebebi ücretler değildir. Enflasyonun sebebi, dolarizasyon, aşırı şirket karları, arz problemleridir. Yani enflasyonla gerçek bir mücadele için bu konuda adım atılması gereklidir." Şeklinde konuştu.

Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu üyeleri açıklama sonrası  TÜİK'i açıkladığı enflasyon rakamları nedeniyle protesto etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145860/disk-genel-baskan-cerkezoglu-tuikin-gorevi-enflasyonu-gercek-rakamlariyla-aciklamak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.