Sendikalar vergi, enflasyon ve asgari ücret gündemiyle toplandı

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK vergi ve enflasyon gündemiyle toplandı. TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde üç konfederasyon genel başkanının katıldığı toplantıda, vergi, enflasyon ve asgari ücretin de aralarında olduğu başlıklar görüşüldü.
AA
|
03 Temmuz 2024, Çarşamba - 19:10
Sendikalar vergi, enflasyon ve asgari ücret gündemiyle toplandı

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, vergi, enflasyon ve asgari ücretin de aralarında olduğu konuları görüştü.

Genel başkanlar, bir komisyon kurulup konfederasyonların görüş ve taleplerini içeren ortak bir bildiri oluşturulmasına karar verdi.

TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde üç konfederasyonun genel başkanının katıldığı toplantı basına kapalı gerçekleşti.

Ortak bildiri hazırlayacaklar

Toplantıda, Atalay, Arslan ve Çerkezoğlu, ücretler üzerinden kesilen vergi, enflasyon rakamları, asgari ücret ve kamudaki tasarruf tedbirlerinin çalışanlar üzerindeki olumsuz etkisinin de aralarında olduğu konu başlıklarını görüştü.

Genel başkanlar, üç konfederasyondan birer temsilcinin katılımıyla komisyon kurulup, ortak bir bildiri hazırlanmasını kararlaştırdı.

TÜRK-İŞ, HAK-İŞ ve DİSK'in katkılarıyla oluşturulacak bildiri, gelecek hafta TÜRK-İŞ'in ev sahipliğinde üç genel başkanın katılımıyla düzenlenecek toplantıda kamuoyuyla paylaşılacak.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145947/sendikalar-vergi-enflasyon-ve-asgari-ucret-gundemiyle-toplandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.