Pakistan'daki saldırıda eski senatör dahil üç ölü

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Bajaur bölgesinde meydana gelen patlama sonucunda eski Senatör Hidayetullah Han ve iki kişi hayatını kaybetti.
Afife Kaya
|
04 Temmuz 2024, Perşembe - 00:05
Pakistan'daki saldırıda eski senatör dahil üç ölü

Pakistan'ın Hayber Pahtunhva eyaletine bağlı Bajaur bölgesinde, yol kenarına yerleştirilen patlayıcıyla gerçekleştirilen saldırıda eski Senatör Hidayetullah Han ve iki kişi hayatını kaybetti. Polis yetkilisi Muhammad Ali Khan Gandapur, patlamanın Han'ın aracının geçtiği sırada meydana geldiğini ve patlama sonucunda Han ile birlikte 2 kişinin daha hayatını kaybettiğini belirtti. Olayda ayrıca 2 kişinin de yaralandığı bildirildi. Gandapur, saldırının sorumluluğunu henüz üstlenen olmadığını ve soruşturmanın devam ettiğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı saldırıyı kınadı 

Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari, saldırıyı kınayarak patlamada hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi. Ülkenin özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde sıklıkla terör saldırıları düzenlendiği biliniyor. Islamabad yönetimi, bu saldırıların Afganistan'da konuşlu Pakistan Talibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini iddia ederken, Afganistan bu iddiaları reddediyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2145957/pakistandaki-saldirida-eski-senator-dahil-uc-olu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.