Özel'in erken seçim çıkışı Kılıçdaroğlu'na mı?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri sonrası erken seçim açıklamasında bulundu. Özel'in “Yarın karar alalım, iki ay sonra seçim olsun” çıkışının altında yatan sebebin ise Kemal Kılıçdaroğlu ile Ekrem İmamoğlu arasındaki ilerleyen günlerde gerçekleşecek görüşme ve yakınlaşma olduğu öne sürüldü.
Onur Çetinkaya
|
04 Temmuz 2024, Perşembe - 09:16
Özel'in erken seçim çıkışı Kılıçdaroğlu'na mı?

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kabine toplantısının ardından CHP lideri Özgür Özel'in ekonomi üzerinden erken seçimi gündeme getirmesi ile ilgili konuştu," Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde erken seçim yoktur" diyerek seçim kapısını kapattı. 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim değerlendirmesinin teknik olarak doğru olduğunu söylerken bir yandan da erken seçim sözlerini yineledi.


Seçim kararının kendilerinde olması durumuna da değinen Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, "Bu ne zaman olsun derseniz bizce yarın karar alalım 2 ay sonra hemen seçim olsun " açıklaması yaptı.

Özgür Özel'in erken seçim çıkışı kulisleri hareketlendirirken CHP Liderinin çıkışının nedeni ise Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu yakınlaşması olduğu iddia edildi.

Önümüzdeki günlerde ikilinin bir araya gelecek olması CHP Genel Merkezi'ni adeta diken üstünde tutmaya başladı.

Koltuğu yeni alan ve kaptırmak istemeyen Özel'in tüzük kurultayı öncesi böyle bir hamle ile genel başkanlık kapılarını kapatmak istediği öne sürüldü. 


14 ve 28 Mayıs seçimleri sonrası Cumhuriyet Halk Partisi'nde değişiklik rüzgarı esmişti. Değişim fitilini ateşleyen kişi İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu olmuştu.

CHP,  38. Olağan Kurultayı'nda Kemal Kılıçdaroğlu ,13 yıllık genel başkanlık koltuğunu Özgür Özel'e bırakmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2146038/ozelin-erken-secim-cikisi-kilicdarogluna-mi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.