Biden'dan çekilme iddialarına net yanıt

ABD Başkanı Joe Biden, kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinden çekileceği iddialarını yalanlayarak, yarışta kalacağını ve tekrar kazanacağını açıkladı.

AK
Afife Kaya
YAYINLAMA
06 Temmuz 2024 00:32
GÜNCELLEME
06 Temmuz 2024 00:32
Biden'dan çekilme iddialarına net yanıt
AK
Afife Kaya

ABD Başkanı Joe Biden, kasım ayında yapılacak olan başkanlık yarışından çekileceği iddialarına yanıt verdi. Biden, Cumhuriyetçi Parti'nin adayı Donald Trump ile yaptığı münazaranın ardından, seçim yarışında kalacağını ve tekrar kazanacağını belirtti.

Başkan Biden, Trump ile gerçekleştirdiği ve "başarısız" olarak nitelendirilen münazaraya da değinerek, “Münazaranın yılların emeğini silmesine izin vermeyin” dedi. Bu açıklamasıyla, tartışma esnasında gösterdiği performansın seçmenler üzerinde olumsuz bir etki yaratmaması gerektiğini vurguladı.

Biden’a Eleştiriler

Biden, Trump ile yaptığı canlı yayın tartışmasında, ikinci dönem adaylığında yaşı konusunda duyulan kaygıları giderecek bir performans sergileyemedi. Bu durum, program sonrası yoğun eleştirilere neden oldu.

Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyeleri Raul Grijalva ve Lloyd Doggett, Biden’ın başkanlık yarışından çekilmesi için çağrıda bulunmuştu. Beyaz Saray ise Başkan Biden'ın başkanlık yarışından "kesinlikle" çekilmeyeceğini bildirdi.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa