Aliyev, Merih Demiral’a ceza veren UEFA’yı kınadı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Merih Demiral'a UEFA tarafından verilen cezayı kınadı. Aliyev, "Merih Demiral'ı tebrik ediyorum. Merih'e verilen ceza, haksızdır ve şiddetle kınıyorum. Türk milli takımına Hollanda'ya karşı oynayacağı maçta galibiyet

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
06 Temmuz 2024 09:31
GÜNCELLEME
06 Temmuz 2024 09:31
Aliyev, Merih Demiral’a ceza veren UEFA’yı kınadı
MP
Mevlüt Peker Editör

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye A Milli Futbol Takımı'na, Hollanda ile oynayacakları EURO 2024 çeyrek final maçında başarılar diledi. Aliyev, UEFA'nın Türkiye-Avusturya maçındaki "bozkurt" hareketi nedeniyle Merih Demiral'a verdiği 2 maçlık cezayı da kınadı.

SOSYAL MEDYADAN PAYLAŞIM

Aliyev, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezaya ilişkin açıklamalarda bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı, Türkiye Milli Takımı'na tebrik ve destek mesajları gönderdi.

MERİH DEMİRAL'A VERİLEN CEZAYA TEPKİ

Azerbaycan Cumhurbaşkanı paylaşımında şu ifadelere yer verdi: "Almanya'da düzenlenen Avrupa Futbol Şampiyonası'nda başarılı bir performans sergileyen Türkiye Milli Takımı'mızı, çeyrek final oynamaya hak kazanarak Avrupa'nın en güçlü 8 milli takımı arasında yer almasından dolayı tebrik ediyorum. Özellikle son 16 turda 2 gol atarak maçın en iyi oyuncusu seçilen Merih Demiral'ı tebrik ediyorum. Merih'e verilen ceza, haksızdır ve şiddetle kınıyorum. Türk milli takımına, Hollanda'ya karşı oynayacağı maçta galibiyet diliyorum. Yaşasın Türk dünyası."

TÜRK DÜNYASI'NA DESTEK MESAJI

Aliyev'in açıklamaları, Azerbaycan ve Türkiye arasındaki güçlü bağları bir kez daha gözler önüne serdi. Aliyev'in "Yaşasın Türk dünyası" ifadesi, her iki ülkenin spor alanındaki dayanışmasını ve ortak değerlerini vurguladı.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa