Provokatör nedamet getirdi: “Türk bayrağına saldırdım çok pişmanım, Türk halkından özür diliyorum"

Suriye’nin El Bab şehrinde Türk bayrağını yırtan 2007 doğumlu bir kişi Milli İstihbarat Teşkilatı’nın çalışmasıyla yakalanırken Türk Bayrağı'nı öperek Türk halkından özür diledi.

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
06 Temmuz 2024 09:31
GÜNCELLEME
06 Temmuz 2024 09:31
Provokatör nedamet getirdi: “Türk bayrağına saldırdım çok pişmanım, Türk halkından özür diliyorum''
EK
Ersin Küçükbarak

Suriyeli bir kişinin yine Suriye uyruklu 7 yaşındaki bir kıza cinsel istismarda bulunması üzerine Kayseri’de başlayan olaylar başka illere de sıçramış sığınmacıların ev ve iş yerlerine yönelik eylemler yapılmıştı. Suriye’nin kuzeyinde de Türkiye karşıtı protestolar görülmüştü.

Türk plakalı TIR’lar saldırıya uğrarken bu protestoları bahane eden provokatörler Türk bayrağını yakmış ve yırtmıştı.

MİT, bu çirkin eylemi yapanların peşine düştü. Eyleme karışanlardan 2007 doğumlu bir Suriyeli, El Bab şehrinde yakalandı.

MİT duyurdu

Güvenlik kaynakları, Türk bayraklarının yakıldığı, Türk plakalı araçlara saldırıldığı, Türk askerlerine karşı eylemler düzenlenmeye çalışıldığına işaret ederek Milli İstihbarat Teşkilatı’nın İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı ve Emniyet Güçleri yapılan bu hareketlere karşı sessiz kalmadığının altını çizdi.

Açıklamada, MİT’in gerekli adımları en sert şekilde attığı ve olayları provoke edenleri bir bir yakaladığı, yakalamaya da devam ettiği vurgulandı.

"Türk bayrağı bizim kutsalımızdır"

MİT’in çalışmaları sonucu, bağımsızlığımızın sembolü olan bu vatan uğruna onca şehit kanı dökülerek rengini alan Türk bayrağına yönelik provokasyonda yer alan 2007 doğumlu bir kişinin yakalandığına işaret edilen açıklamada,  Türk Jandarmaları tarafından alınan ifadesinde şüphelinin suçunu itiraf ettiği bildirildi.

Açıklamada, şüphelinin kendini azmettiren akrabasının da adını verdiği, bu kişinin yakalanması için de çalışma başlatıldığı aktarıldı.

Türk bayrağını öpüp özür diledi

Ay yıldızlı bayrağımıza çirkin saldırıyı gerçekleştiren şahıs  "Türk bayrağına saldırdım çok pişmanım, Türk halkından özür diliyorum" sözleriyle nedamet getirdi.

Saldırgan özür dilemekle kalmadı daha sonra Türk Bayrağı'nı öptü.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa