İran’ın yeni cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan ilk açıklama

İran’ın yeni cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, "Önümüzdeki zorlu yolu, birliktelik ve güven olmadan aşamayız. Elimi size uzatıyorum ve bu yolda sizi yalnız bırakmayacağıma şerefim üzerine yemin ediyorum" dedi.

MP
Mevlüt Peker Editör
YAYINLAMA
06 Temmuz 2024 09:50
GÜNCELLEME
06 Temmuz 2024 09:50
İran’ın yeni cumhurbaşkanı Pezeşkiyan’dan ilk açıklama
MP
Mevlüt Peker Editör

İran'da cumhurbaşkanlığı seçimini ikinci turda yüzde 53,7 oy oranıyla kazanan Mesud Pezeşkiyan, önlerindeki zorlu yolu birliktelik ve güven olmadan aşamayacaklarını belirtti.

PEZEŞKİYAN'IN İLK MESAJI

Pezeşkiyan, X sosyal medya hesabından yaptığı halka yönelik ilk mesajında, "Sevgili İran halkı, seçimler sona erdi. Bu birlikteliğimizin başlangıcı. Önümüzdeki zorlu yolu, birliktelik ve güven olmadan aşamayız. Elimi size uzatıyorum ve sizi bu yolda yalnız bırakmayacağıma şerefim üzerine yemin ediyorum." ifadelerini kullandı.

RESMİ SONUÇLAR AÇIKLANDI

İran'da yapılan cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda açıklanan resmi sonuçlara göre, reformist Tebriz Milletvekili ve eski Sağlık Bakanı Mesud Pezeşkiyan, oyların yüzde 53,7'sini alarak ülkenin 9. Cumhurbaşkanı oldu. Pezeşkiyan'ın karşısında yarışan muhafazakar eski Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Said Celili'nin oy oranı ise yüzde 44,4'te kaldı.

CELİLİ'DEN YENİ CUMHURBAŞKANINA DESTEK MESAJI

Seçimi kaybeden Said Celili, halk tarafından seçilen herkesin saygıdeğer olduğunu belirterek, yeni cumhurbaşkanına tüm imkanlarla yardımcı olunması gerektiğini söyledi. Celili, "Halkın tercihine saygı duyuyorum ve yeni cumhurbaşkanına başarılar diliyorum" dedi.

BİRLİKTELİK VE GÜVEN VURGUSU

Yeni Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, mesajında sık sık birliktelik ve güven kavramlarına vurgu yaptı. Ülkenin içinde bulunduğu zorlukları aşmak için toplumsal birlikteliğin ve güvenin önemine dikkat çekti.

SEÇİM SONUÇLARININ ARDINDAN YENİ DÖNEM

Pezeşkiyan'ın zaferi, reformist bir figür olarak İran siyasetinde yeni bir dönemin habercisi olarak görülüyor. Önümüzdeki süreçte, Pezeşkiyan'ın ülkede hangi politikaları izleyeceği ve nasıl bir yönetim sergileyeceği merakla bekleniyor.

İRAN'DA YENİ DÖNEMİN BAŞLANGICI

Mesud Pezeşkiyan'ın cumhurbaşkanlığı, İran'da yeni bir dönemin başlangıcı olarak görülüyor. Pezeşkiyan'ın reformist politikaları ve ülkenin geleceğine yönelik vizyonu, İran halkı tarafından büyük bir umutla takip edilecek.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa