Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan limonda ‘fahiş fiyat’ uyarısı

Limon fiyatları 80 lirayı aştı mutfakların tadı kaçtı. Hasat döneminde dalında kalan limonun fiyatlarının uçması üzerine Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan açıklama geldi. Yumaklı, “Fiyat artışının içeride limon olmamasıyla ilgili hiçbir yönü yok”

EK
Ersin Küçükbarak
YAYINLAMA
06 Temmuz 2024 09:54
GÜNCELLEME
06 Temmuz 2024 09:54
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan limonda ‘fahiş fiyat’ uyarısı
EK
Ersin Küçükbarak

Limon hasat döneminde para etmediği için toplanamadı ve dalında kaldı.

Daha geçen yaz fiyatların dibe vurmasını konuşurken bu kez aynı limonun kilogram fiyatı 80 lirayı aştı.

Sektör temsilcilerine göre, hasat döneminde ürünün toplanmayışı ve dalında kurumasının üzerine bir de yeterince depolanmaması eklenince ortaya bu manzara çıktı.

Çiftçilerin 1-2 liraya sattığı hatta bahçesi temizlensin diye bedavaya verdiği limonun fiyatları yetkilileri harekete geçirdi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan da açıklama geldi.

Sosyal medyadan paylaşım yapan Yumaklı, Türkiye’nin ihtiyacı olan limona sahip olduğunu söyledi.

Fiyat artışlarının; limon yetiştirilmemesi veya stokların az olmasıyla hiçbir ilgisi olmadığına işaret eden Bakan Yumaklı, yeni hasadın da Ağustos’ta yapılacağını dile getirdi.

Bakan Yumaklı, ortada bir fahiş fiyat uygulaması olduğunu vurguladı.

Ticaret Bakanlığının çok ciddi şekilde meselenin üzerine gittiğinin altını çizen Yumaklı, kendilerinin de Ticaret bakanlığıyla iş birliği içerisinde sürecin yakın takipçisi olmayı sürdüreceklerini dile getirdi.

Bakan Yumaklı şunları dedi:

 “Değerli arkadaşlar bundan birkaç ay önce limonun tarla fiyatıyla raf fiyatının arasındaki konuları konuşurken bu sefer tersinden çok daha ciddi bir fiyata satılmasını konuşuyoruz. Şunu net bir şekilde söyleyebilirim. Hali hazırda hasat edilenler ve depolardaki ürünler itibarıyla yeni ürünlerin hasadının başlayacağı Ağustos ayına kadar bizim ihtiyacımız olan limon miktarı ülkemizde var. Fiyat artışının içeride limon olmamasıyla ilgili hiçbir yönü yok. Burada fahiş fiyat konusu var. Onda da Ticaret bakanlığımız her zaman olduğu gibi bunda da çok ciddi bir şekilde üzerine gidiyor.”

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa